28. januára 2013

Monštrum z Flatwoods

Z mesta Flatwoods v Braxton County v Západnej Virgínii pochádza podivný príbeh o horiacej vesmírnej lodi a stretnutí so zvláštnou bytosťou. Prípad sa začal 12. septembra 1952, keď šerif Robert Carr a jeho zástupca Burnell Long obdržali telefonát od svedkov, ktorí zbadali ohnivý objekt padajúci na zem. Neznámy objekt spadol blízko Elk River. Prirodzene, prvé teórie hovorili o lietadle, ktoré dostalo poruchu a zrútilo sa z oblohy. Krátko na to sa odohralo ďalšie pozorovanie. Štyria chlapci hrajúci futbal pri škole Flatwoods School zazreli padajúci objekt, ktorý padol na kopec neďaleko školy.



Chlapci boli najprv vydesení, no zvedavosť zvíťazila a vybrali sa teda na miesto pádu. Cestou sa zastavili v dome Kathleen May a všetko jej vzrušene vyrozprávali. Kathleen a jej dvaja synovia sa k partii pridali. Keď sa dostali na vrchol kopca, Kathleen poznamenala: "Noc bola tmavá všade navôkol bola hmla. Vzduch bol cítiť kovom a pálil nás v nosoch a očiach."

Pes, ktorý s nimi šiel, sa čoskoro vrátil celý vystrašený. Keď sa skupina dostala na vrchol kopca, zbadali svietiaci syčiaci objekt veľký asi desať stôp v priemere asi sto metrov od nich. Tmavú noc zrazu osvietili dve svetlá. Jeden chlapec mal pri sebe baterku a tak ju namieril na svetlá, pričom svetlo odhalilo asi desať stôp vysoké monštrum s červenou tvárou, zeleným oblečením, ktoré bolo od pása dolu zvlnené ako sukňa, a hlavou v tvare pikového esa.

Monštrum sa zrazu začalo "vznášať" smerom k nim, na čo sa skupinka behom vrátila do domu a zavolala šerifa. Chlapci tiež zavolali niekoľkých kamarátov a na scéne sa nakoniec s políciou objavilo mnoho miestnych, ktorí chceli monštrum vidieť na vlastné oči.

Reporér A. Lee Stewart neskôr svedkov spovedal a tvrdil, že všetci boli z nezvyklého stretnutia silne vydesení. Stewart sa s jedným synom Kathleen Mayovej na miesto stretnutia vrátil, no okrem nezvyčajného pachu nenarazil na nič zvláštne. Nasledujúceho dňa sa na mieste stretu našli stopy po šmýkaní, zrejme po páde objektu.

Šerif Carr veril, že skupina zahliadla meteor alebo kométu. Keď policajti prehľadávali kopec, zbadali v tme oči zvierat, pripomínajúce svetlá v tme, ktoré spomínali svedkovia. Svedok z neďalekej obce tiež tvrdil, že zbadal ako nad Flatwoods krúži akýsi svetlý oranžový objekt. Dve ženy taktiež tvrdili, že monštrum videli asi o dvadsať kilometrov ďalej. Prípad z Flatwoods však dodnes ostáva nevyriešený.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára