7. februára 2013

Útok na Fort Itaipu

Štvrtého novembra 1957 si okolo druhej ráno dvaja strážnici na pevnosti Fort Itaipu pri meste Praia Grande v Brazílii všimli jasné svetlo, ktoré sa veľkou rýchlosťou približuje priamo k pevnosti. Najprv si mysleli, že ide len o hviezdu, no keď sa objekt priblížil, strážnici ho popísali ako tridsať metrov široké oválne UFO, ktoré svieti na oranžovo. Asi tristo metrov nad pevnosťou sa zrazu objekt vo vzduchu zastavil.



Strážnici boli ohromení a aj keď pri sebe mali samopale, neodvažovali sa na UFO spustiť paľbu alebo spustiť alarm. Z objektu náhle začal vychádzať silný hukot a strážnikov zasiahla prudká vlna tepla, aj napriek tomu, že tieto úkazy neboli sprevádzané žiadnym svetlom aelbo plameňmi. Obaja boli omámení a ich šaty začali horieť. Jeden z nich omdlel a druhý sa rýchlo schoval pod blízke delo. Ich krik začuli ďalší vojaci, no zrazu v celej pevnosti vypadla elektrina. Všetky svetlá a elektronika prestali fungovať a tak sa spustili záložné zdroje, no aj tie zlyhali. O minútu však všetko znova naskočilo a intenzívne teplo zmizlo. Niektorí vojaci videli UFO ako odlieta do noci.

Popálených strážnikov vzali do pevnosti a ošetrili. Utrpeli popáleniny prvého a druhého stupňa na desiatich percentách tela. O pár dní ich previezli do nemocnice v Rio de Janeiro, kde boli vojenskou ochrankou držaní v izolácii.

Veliteľ pevnosti zaslal správu o incidente brazílskej armáde. Nakoľko mali USA viac skúseností s UFO, brazílske autority sa obrátili na americkú ambasádu. Svedkovia aj napriek zraneniam s vyšetrovateľmi o stretnutí diskutovali, no incident na pevnosti ostal bez akéhokoľvek vysvetlenia.


 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára