26. februára 2017

Rôsolovitá bytosť z Fragosy

Dedina Fragosa v hornatej španielskej oblasti Cáceres nebola nikdy miestom nejakých paranormálnych javov. V roku 1965 sa to však zmenilo po tom, čo sa tam dvaja súrodenci stretli s bizarnou humanoidnou bytosťou, ktorá akoby bola vymodelovaná zo želatíny.

Fragosa predstavuje malú farmársku dedinu, v ktorej žije v priemere len okolo 300 ľudí a v ktorej sa nikdy nič neobvyklé nedialo. Jedného horúceho poobedia v lete roku 1965 však Juan Dominguez a jeho sestra Isabel, ktorí boli vtedy pravdepodobne deťmi, prechádzali popri múre jednej záhrady. Súrodenci so sebou niesli broskyne, ktoré nazbierali, keď si však odrazu všimli akúsi nejasnú postavu, ktorá číhala pri ohrade. Tá ich zaujala natoľko, že sa k nej obaja priblížili. Všimli si, že bytosť vydáva akési zvuky či ozvenu popri tom, ako chodí hore-dolu. Obaja tento zvuk neskôr prirovnali k rapkáču či podobnej hračke. Keď sa však k podivnej postave priblížili bližšie, ich zvedavosť rýchlo vystriedalo zdesenie.

Tvar bytosti, ktorá z diaľky pripomínala ľudskú postavu, bol nanajvýš neobvyklý. Súrodenci potvrdili, že bytosť merala minimálne 180 centimetrov a mala neprirodzene dlhé ruky. Najpodivnejšie však bolo to, že tvor bol viditeľne priesvitný a jeho telo bolo "želatínovej" konzistencie. Podľa výpovede Juana mala bytosť ruky akoby ochabnuté, pričom tie sa pohybovali "v súlade s chôdzou", keď sa prechádzala cez hustú vegetáciu pri rieke. Ohromení súrodenci si potom v ešte väčšom šoku uvedomili, že bytosť bez tváre odrazu zmenila smer a mierila priamo k nim. Obaja, prirodzene, okamžite zahodili všetky broskyne a dali sa na rýchly útek z miesta stretnutia.

Rôsolovitá bytosť možno chlapcovi a jeho sestre nechcela ublížiť, a zrejme s nimi ani nemohla udržať krok, avšak to sa už nedozvieme. Po tom, čo dvaja svedkovia z miesta ušli, už nikto iný tohto tvora nevidel. Podľa popisu by sa dalo predpokladať, že šlo najskôr o nejakú mimozemskú bytosť, avšak v tej dobe nikto vo Fragose ani okolí žiadne UFO nevidel. Čím však tento "želatínový muž" potom bol? Výmyslom dvoch detí, ktoré si chceli spestriť nudné letné dni? Ako by ich však napadol detailný popis takého neobvyklého tvora? Môžeme teda len špekulovať, či išlo o podivného cestovateľa časom alebo dimenziami, či vskutku o bytosť z vesmíru, alebo o niečo úplne iné. Tento nevysvetlený prípad zjavne zapadol prachom ako mnohé iné, pri ktorých ostalo iba mnoho otázok a žiadne odpovede.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára