1. apríla 2017

Slávne fotografie: duchovia a prízraky, 3. časť

V histórii nadprirodzených javov sa okrem nespočetných príbehov a výpovedí svedkov často objavujú i rôzne dôkazy, ktoré tieto príbehy podporujú. Fotografií, ktoré zachytávajú paranormálne javy, je mnoho, no veľa z nich je falošných či upravených, čo často znižuje vierohodnosť týchto neznámych javov. Existujú však i také, ktoré sú stále považované za autentické a presviedčajú nás o tom, že "tam vonku" skutočne niečo je. Niečo, čo je stále za hranicami našej reality.

Tentokrát sa pozrieme skôr na fotografie bežných ľudí, ktorí často nečakane svojimi fotoaparátmi zachytia veľmi podivné javy. Ide o skúsenosti, ktoré sú však väčšinou neoverené, a tak sa nedá povedať, ktoré z týchto fotiek sú autentické, a ktoré iba výsledkom nejakého šikovného grafika.

Tvár chlapca v televízore

Táto fotografia vznikla v roku 1981, keď sa istý muž mal nasťahovať do svojho nového bytu. Ešte predtým si ho však nafotil, aby ho ukázal svojim známym, keď si na fotografii všimol, že sa na televíznej obrazovke zjavila tvár chlapca. Televízor bol pritom vypnutý a závesy zatiahnuté, a tak nemohlo ísť o nejaký odraz. Keď muž fotku ukázal svojej tete, tá sa vraj rozplakala a tvrdila, že raz prišla o syna, ktorý sa podobal na toho na fotke. 


_____________________________________________

Duch alebo ilúzia?

Nasledujúca fotografia vznikla ešte kedysi v 60-tych alebo 70-tych rokoch v Manchestri. Zobrazuje skupinu ľudí, ktorí tvoria akýsi sprievod alebo sú zhromaždení pred kostolom, keďže sa údajne nachádzali pri synagóge. V pozadí je však vidieť podivnú postavu, ktorej chýba dolná časť tela. Niektorí v nej vidia dievča v bielych šatách, iní dokonca Ježiša. Či sa však jedná len o optický klam, alebo ide skutočne o ducha, to sa nikomu ešte zistiť nepodarilo. 


_____________________________________________

Návštevníčka z minulosti

Kedysi v roku 2002 bol istý starší manželský pár na dovolenke v Giverny v záhrade Clauda Moneta. 64 ročný pán Wiseman chcel svoju ženu vyfotiť na mostíku nad jazierkom, kde v tom čase bolo mnoho ľudí, a tak si najprv počkal, kým na ňom ostala sama. Ako sa však ukázalo, na mostíku vtedy bol aj niekto ďalší. V pozadí sa v tieni totiž objavila postava ženy v dobových šatách, ktoré boli typické pre 19. storočie. Táto postava pritom vyzerá celkom ako živá, no pán Wiseman tvrdil, že v tom čase nikoho nevidel, keďže predsa len chcel mať v zábere iba svoju ženu. Ak sa naozaj nejedná iba o pracovníčku, ktorá sa obliekla do dobového kostýmu, jediným vysvetlením je teda prízrak ženy z viktoriánskych dôb.


_____________________________________________

Ležiaci prízrak

Táto fotografia taktiež pochádza zo známeho turistického miesta s názvom Poulnabrone dolmen, ktoré sa nachádza v Írsku. Je to jedna zo starovekých hrobiek postavených z kameňov, pričom jej vznik sa datuje niekedy medzi rokmi 4200 a 2900 pred Kristom. Jeden turista však na svojej fotke, kde je ho vidieť vpredu, v pozadí zazrel podivný obraz, ktorý pripomína ležiacu postavu, pravdepodobne ženu. Výrazná je najmä hlava, ruka a nohy, ktoré sú v prirodzenej ležiacej polohe. Môže sa však jednať len o hru svetla alebo neobvyklé zafarbenie trávy, no zjavenie vskutku až príliš pripomína ležiaceho človeka.


_____________________________________________

Postava v opustenej budove

Fotografiu tmavej nejasnej postavy objavil náhodný používateľ, ktorý sa dostal na stránku o opustených miestach. Fotka pochádza z King Park State Hospital, ktorá bola pôvodne psychiatrickým ústavom. V prázdnom bazéne je vidieť temnú postavu, avšak nedá sa povedať, či sú zreteľné aj nejaké črty tváre, alebo ide len o nedokonalosť fotky. Pri postave je tiež vidieť akúsi svetelnú anomáliu, ktorá sa vznáša vo vzduchu.


_____________________________________________

Vysoký duch v okne

Na fotografii istej neznámej rodiny z Rhode Island sa v pozadí v okne ich domu objavila veľká postava neznámeho muža. Fotka vznikla v roku 1977, pričom majiteľ domu sa údajne vyjadril, že v dome sa niekedy diali nevysvetliteľné veci. Postavu v okne však nikto z rodiny nespoznal, a tak sa zjavne nejedná o člena rodiny, či už živého alebo zosnulého. 


_____________________________________________

Strašidelné zrkadlo

Nasledujúca fotografia vznikla v neslávne známom strašidelnom dome v Black Forest v Colorade, kde sa údajne sústredilo tak veľa nadprirodzenej aktivity, že dom a okolitý les pokladajú niektorí za portál do iného sveta. Jednej návštevníčke sa podarila zaujímavá, no znepokojivá fotka "strašidelného zrkadla". Fotky návštevníkov v tomto dome väčšinou nevyjdú dobre alebo nevyjdú vôbec, avšak na tejto fotke zjavne prízraky spolupracovali a zjavili sa v zrkadle v podobe desivých tvárí so svietiacimi očami. 


_____________________________________________

Prízračná náklonnosť

K tejto fotke nie je dostupných mnoho informácií, avšak šlo zrejme o skupinku ľudí, ktorí sa bavili niekde na ulici alebo v bare. V pozadí je vidieť ďalšieho mladého muža, ktorý sa nachádza za sklom, avšak na jeho ramene je jasne vidieť prízračnú ruku nejasnej postavy, ktorá stojí za ním. Postava pritom vyzerá, ako keby sa s ním chcela odfotiť, avšak je tiež možné, že prízrak bol v skutočnosti zlou bytosťou, ktorá sa chlapca chcela zmocniť.


_____________________________________________

Tmavý duch v okne

Muž menom Joel spravil túto fotografiu v novembri 2005 na hore Mount Bogong v Austrálii. Po odfotení klasickej lesnej chatky si však neskôr Joel v jednom okne všimol tmavú postavu, ktorá pripomína ženu s veľkými očami alebo okuliarmi. Na mieste si však muž nevšimol nič neobvyklé, a tak je ťažké usúdiť, či ide o reálneho človeka za oknom alebo prízrak.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára