14. júla 2017

Diablov strom v New Jersey

Na poli neďaleko obce Bernards Township v New Jersey stojí na prvý pohľad nenápadný strom, o ktorom však kolujú mnohé legendy a strašidelné historky. "Diablov strom", ako ho dodnes volajú miestni, bol totiž v minulosti miestom lynčovania a mnohí nešťastníci na ňom prišli o život, vďaka čomu veľa ľudí verí, že strom je prekliaty a prinesie skazu každému, kto sa ho pokúsi zrezať.

Na pni tohto starého dubu je dnes už pletivo, ktoré zabraňuje akémukoľvek zásahu sekerou alebo pílou, avšak pri bližšom obhliadnutí sú za pletivom viditeľné mnohé zárezy a ryhy. Tie sú pozostatkami všetkých neúspešných pokusov o odstránenie prekliateho stromu, avšak tento úkon ešte nikto nedotiahol do konca. Príbehy totiž hovoria, že každého, kto sa o zrezanie Diablovho stromu pokúsil, postihlo nešťastie a smrť, a to najmä v podobe autonehody. Prikrášlené historky taktiež hovoria o tajomnom čiernom pickupe, ktorý prenasleduje každého odvážlivca a ktorý vraj šoféruje démon alebo samotný diabol. Tento pickup sa objaví z ničoho nič a snaží sa odohnať hocikoho, kto sa k stromu priblíži so sekerou alebo iným nástrojom na stínanie, po čom náhle zmizne. Tieto historky znejú ako námet na nejaký hollywoodsky horor, avšak mnohí miestni berú tieto príbehy vskutku vážne, upozorňujúc zvlášť na históriu, ktorá sa k stromu viaže.

Kedysi dávnejšie totiž v Bernards Township existovala početná skupina členov Ku Klux Klanu. Ako to už bohužiaľ často bývalo, Klan sa neštítil prenasledovať a vraždiť celé afroamerické rodiny, ktoré v oblasti a okolí žili. Práve spomínaný dub a jeho pevné konáre sa tak stali miestom mnohých obesení a bezcitných popráv pod vedením členov Klanu. Strom sa pritom nachádzal ďalej od mesta a tak nebolo ničím neobvyklým, že zavraždení afroameričania na strome viseli dlhšiu dobu, až kým ich nenašla polícia alebo náhodní okoloidúci. Mnohí psychicky citliví ľudia a médiá veria, že práve tieto udalosti nechali na strome stopu v podobe temnej energie, z čoho potom vznikli historky o kliatbe.

Nie je taktiež žiadnym tajomstvom, že strom už v priebehu rokov "prilákal" viacerých samovrahov, vrátane muža, ktorý zavraždil celú svoju rodinu a následne sa obesil. Výrazný bol najmä jeden mohutný konár, ktorý týmto nepríjemným udalostiam skvele poslúžil, avšak miestni sa ho nedávno odhodlali odstrániť, pretože lákal mnoho zvedavcov a potencionálnych samovrahov. Niektorí zašli tak ďaleko, že na povestný konár z času na čas zavesili bábku alebo figurínu, čím desili okoloidúcich, zvlášť ak sa o všetkých týchto povestiach dopočuli už predtým. Niekoľkí odvážlivci, ktorí sa na strom odvážili vyliezť, tvrdili, že počuli desivé zvuky škrabania a udierania na drevo, akoby sa duše obesených snažili dostať von priamo z vnútra stromu. Všetci tí, ktorí si zo stromu odtrhli konár alebo kúsok dreva, boli taktiež prenasledovaní podivnými javmi. Niektorí sa zobúdzali na to, že pri ich posteli stojí vysoký starý muž, iní videli tmavé postavy a niektorým vraj dokonca neprirodzene na istú dobu stmavli ruky. Čo z toho sa však dá považovať za skutočnú kliatbu a čo len za miestne legendy a historky z nudy?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára