20. augusta 2017

Čo sa deje v Grand Paradi Towers?

Komplex obytných vežiakov Grand Paradi Towers bolo dlho jedným z najžiadanejších miest v meste Bombaj v Indii. Aj napriek tomu sa však už vo vežiakoch odohralo množstvo záhadných udalostí, ktoré zahŕňajú mnohé nevysvetlené samovraždy a aj nepokojných duchov, ktorí sú zrejme ich následkami.

Apartmány boli postavené v roku 1975 a sprístupnené rok na to, po čom sa rýchlo stali veľmi žiadanými medzi lepšie postavenými obyvateľmi mesta. Vo vežiakoch sa usídlili viaceré rodiny z úspešného podnikateľského prostredia či obchodníci s diamantmi, ktorí si drahé byty mohli dovoliť. S unikátnym výhľadom na mesto a lukratívnymi podmienkami však neskôr prišli aj zvláštne udalosti, ktoré na toto známe miesto uvrhli zlovestný tieň. Jedná sa najmä o viaceré samovraždy, kedy si ľudia zvolili skok z vyššie položených poschodí, a to často z nevysvetliteľných príčin. Dievča, ktorému rodičia zakázali stýkať sa s chlapcom, ktorého milovala. Slúžka, ktorá bola nešťastná so svojím sociálnym postavením. Zamestnanec pivovaru, ktorý taktiež z neznámeho dôvodu ukončil svoj život skokom z vežiaka. A to sú len niektoré príklady z desiatok ľudí, ktorí v Grand Paradi Towers spáchali samovraždu odkedy bol komplex postavený.

Najpodivnejším prípadom sa však stali samovraždy rodiny Dalalových. 14. júna 1998 skočili z ôsmeho poschodia Vasadeo a Tara Dalal, starší manželský pár, ktorý bol podľa listu na rozlúčku šikanovaný ich vlastným synom a jeho ženou. Ich syn Balkrišna a jeho manželka Sonal boli následne obžalovaní z navádzania k samovražde, avšak súd nevedel dospieť k záveru, a tak sa proces pretiahol až do roku 2005. Tam však nastal zlom, pretože v deň verdiktu manželský pár ukončil svoje životy skokom z toho istého poschodia toho istého bytu, zrejme v strachu, že budú odsúdení na pobyt vo väzení. Najšokujúcejšie na tom však bolo, že k odsúdenému páru sa pridala aj ich 19-ročná dcéra, čím samovraždu doplnila na "rodinnú" samovraždu. Tri generácie rodiny Dalalových tak nakoniec zomreli takou istou smrťou, čo obytnému komplexu neprinieslo žiaden pozitívny ohlas.


Tieto udalosti nakoniec spôsobili, že si aj samotní obyvatelia Grand Paradi začali myslieť, že miesto priťahuje zlú energiu a dokonca aj temné nadprirodzené sily. Vo viacerých budovách komplexu neskôr totiž ľudia začali vídať nejasné postavy, ktoré sa náhle objavovali a mizli. Mnohí počuli neznáme zvuky a hlasy odnikiaľ a na neslávne známom ôsmom poschodí bloku B ľudia cítili veľmi negatívnu energiu, ktorej sa nedokázali brániť. V budovách boli potom vykonané očistné rituály, ktoré mali upokojiť duše mŕtvych, čo vraj nakoniec aj pomohlo. V byte Dalalových však už nikto nechcel bývať, a tak ostal apartmán prázdny. Prečo však toto miesto pritiahlo toľkých samovrahov? Je známe, že vysoké budovy a stavby lákajú mnoho zúfalých ľudí - typickým príkladom môže byť Golden Gate Bridge - ktorí úspešne plánujú ukončiť svoj život skokom z výšky. Niektorí si však myslia, že Grand Paradi ovplyvnila nejaká neznáma sila.

Neďaleko od komplexu vežiakov sa totiž nachádza starodávny les, ktorý je považovaný za mýtické miesto. V ňom sa nachádza kruhová stavba, ktorá je nazývaná "Veža ticha" a ktorú ľudia odpradávna využívali ako pohrebisko. Na vonkajší kruh boli umiestňovaní zosnulí muži, bližšie stredu boli ženy a pri strede ležali deti. Indovia na toto miesto umiestňovali mŕtvych, ktorí boli vystavení slnku a dravým vtákom, ktoré urýchlili posmrtné procesy. Dôvod umiestnenia na otvorené priestranstvo má pôvod vo viere miestnych, ktorí verili, že mŕtve telo je "nečisté" a môže doň vstúpiť démon a ovládnuť mŕtveho, a tak na rad prichádzali vtáky, ktoré často zožrali mŕtvoly behom niekoľkých minút. Kosti mŕtvych boli po týchto procesoch následne vhodené do jamy v strede kruhovej stavby, čo bolo posledné štádium pohrebného procesu.

Niektorí sa teda domnievajú, že je to blízkosť tohto pohrebiska (ktoré je od komplexu vzdialené necelých 200 metrov), čo má vplyv na negatívnu energiu a tragické udalosti v Grand Paradi Towers. Poverčivejší totiž veria, že spomínaní démoni nedostávajú šancu vstúpiť do mŕtvych, a tak sa radšej presunú k obyvateľom komplexu a ovládnu živých, čo má za následok ich skazu. Jedná sa len o zhodu náhod a výškový charakter budov, čo priťahuje samovrahov, alebo majú vo veci naozaj prsty temné sily?

Pohrebné miesto plné mŕtvych v časoch, kedy bolo aktívne využívané


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára