25. januára 2018

Fenomén anjelských vlasov

Jav, ktorý je nazývaný "anjelské vlasy", sa už počas histórie objavil na mnohých miestach vo svete. Pri mnohých príležitostiach totiž z oblohy svedkovia videli padať zvláštne chumáče neidentifikovanej látky, ktorá síce nápadne pripomína pavučinu, avšak v skutočnosti predstavuje niečo iné. Táto látka sa totiž často objavuje pri pozorovaniach UFO a po dopade na zem sa rýchlo rozplynie.

Správy o tomto jave sa objavujú už od stredoveku a sporadicky pokračujú dodnes. Niektoré výpovede svedkov sú pritom sprevádzané inými neobvyklými fenoménmi.

1741: Medzi najstaršie prípady patrí udalosť zo septembra 1741, keď sa v Hampshire na zem zniesli mnohé chumáče, pričom spŕška trvala niekoľko hodín. Látka sa vtedy zniesla dokopy na tri mestá, čo predstavovalo značne veľkú plochu.

1914:  Roku 1914 sa podobné vlákna zniesli na zem v Austrálii, avšak po kontakte so zemou rýchlo zmizli. O tri týždne sa tento jav zopakoval na rovnakom mieste, no vlákna zotrvali približne po dobu jednej hodiny.

1950: Dvaja policajti z Philadelphie nahlásili, že jedného večera na oblohe zbadali niečo ako padák. Keď sa predmet zniesol na zem, všimli si, že látka svetielkuje na bielo a na fialovo. Keď sa jeden strážnik tohto mraku dotkol, hmota sa odrazu rýchlo rozpustila a zanechala len lepkavé zvyšky, ktoré do 25 minút úplne zmizli.

1952: Vo francúzskom Oloron svedkovia na oblohe videli podivný "vatový mrak", ktorý sa vznášal pod cylindrovitým objektom smerujúcim na juhozápad. Z objektu vychádzal hustý dym, pričom svedkovia zbadali ďalšie malé objekty červenej farby, ktoré sa pred ním pohybovali v pároch. Tieto menšie objekty leteli cikcakovitým pohybom, pričom medzi nimi neustále vznikali malé záblesky. Krátko na to okolité domy a stromy pokryla jemná biela látka podobná vlasom.

1954: Svedkovia nad Benátkami zbadali dva "vretenovité" objekty, ktoré veľkou rýchlosťou preleteli oblohou a zanechali za sebou dymové čiary. Tie isté objekty sa neskôr objavili nad Florenciou, po čom na miestny štadión spadla hmota podobná pavučine. Látka sa však svedkom doslova rozpúšťala v rukách, a tak bola rýchlo zaslaná na analýzu priamo na univerzitu. Odborníci následne tvrdili, že sa jedná o akési "sklo s obsahom bóru a silikónu".

1973: V Sudbury v americkom Massachusetts našla jedného dňa istá žena svoj pozemok pokrytý jemnou hmotou, ktorá tiež visela zo stromov. Svedkovia taktiež tvrdili, že na oblohe videli guľovitý objekt, po čom následne z oblohy daná látka padala približne dve hodiny.


Ako sú však tieto javy vysvetľované medzi odborníkmi? Najlogickejšia teória vraví, že ide o pavučiny alebo inú látku, ktorú produkuje istý druh hmyzu. V niektorých častiach sveta (napr. Austrália či Brazília) sú známe prípady lietajúcich pavúkov, ktoré vo veľkých skupinách putujú vzduchom na svojich vláknach a často urazia stovky kilometrov. Pavučiny následne pokryjú veľké plochy krajiny a vydesia mnohých miestnych. V mnohých prípadoch anjelských vlasov však absentovali pavúky či akýkoľvek iný hmyz, a je všeobecne známe, že pavučina sa nerozpúšťa pri kontakte so zemou a do niekoľkých minút.

UFO teória zas tvrdí, že túto látku produkujú mimozemské stroje, ktoré pomocou špeciálneho elektromagnetického poľa odporujú gravitácii. Veľké množstvo pozorovaní UFO je totiž spájané so silnými elektromagnetickými poliami, čo často dokazujú aj oficiálne merania. Spojenie s pozorovaniami podivných objektov na oblohe je vo veľa prípadoch výskytu anjelských vlasov  nepopierateľné. Iné rozmanité teórie taktiež spomínajú konšpirácie ohľadom chemtrails, či dokonca tvrdenia, že možno ide o typ "zeleninového produktu". Niekto zas spomína, že anjelské vlasy nápadne pripomínajú ektoplazmu - jemnú substanciu, ktorú vraj kedysi dokázali vyprodukovať špiritualisti pri seansách (čo sa neskôr ukázalo ako podvod). Dodnes však stále ostávame len pri teóriách, pretože stále neexistuje priamy dôkaz o pôvode tohto javu. UFO, prízračné javy, alebo niečo viac, o čom by sme snáď nemali vedieť?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára