14. marca 2018

Zlodeji áut z vesmíru

2. novembra 1967 šli Will Begay a Guy Tossie po opustenej ceste neďaleko Ririe v Idaho. Dvaja mladí muži sa vracali večer domov z baru, keď im však cestu odrazu v záblesku svetla zablokovalo malé UFO. Muži vnútri potom zbadali dvoch malých okupantov, ktorí sa následne podujali na odvážnu krádež.

Auto šoféroval Begay, no ten ani nemusel zabrzdiť, pretože vozidlo zastalo samé od seba. Necelé dva metre pred ich autom vo vzduchu visel stroj, ktorý by sa typicky dal označiť ako "lietajúci tanier" s priesvitnou kupolou na vrchu. Na šírku mal tento stroj asi 2,5 metra a po okrajoch žiaril zelenými a oranžovými svetlami. Dvaja kamaráti v úžase sledovali, ako sa kupola odrazu otvorila a na zem sa pomaly zniesol malý, asi meter vysoký humanoid. Mužíček mal na chrbte niečo ako veľký batoh a jeho tvár bola celá vráskavá. Na jeho holej hlave boli tiež dominantné veľké uši, ktoré odstávali smerom dohora. Vtedy sa však stalo niečo vskutku nečakané.

Vráskavý mužíček chytro podišiel k autu, otvoril dvere a vyskočil priamo na sedadlo vodiča. Begay a Tossie sa v tom momente už v strachu krčili na podlahe auta v snahe dostať sa od votrelca čo najďalej. Ich auto sa potom dalo do pohybu, avšak nebolo zjavné, či sa tak stalo pričinením nového vodiča, alebo nejakou neznámou silou z UFO. Vozidlo bolo takýmto štýlom presunuté niekoľko metrov, až skončilo mimo cesty v pšenici. Za celý čas sa však lietajúci stroj nachádzal v tej istej pozícii pred autom. Keď auto zastavilo, Tossie okamžite vyskočil a bežal k neďalekej farme, nechávajúc svojho kamaráta za sebou. Pri behu ho vraj ešte sprevádzalo svetlo, ktoré mal zrejme na svedomí druhý humanoid.

Begay sa medzitým krčil v aute v stave hraničiacom so šokom. Vesmírny zlodej naňho pritom začal "rozprávať" neznámym jazykom, ktorý vraj znel ako trilkovanie vtákov. Druhý mužíček sa po prenasledovaní Tossieho k autu vrátil, na čo sa obaja presunuli do UFO, ktoré potom odletelo cikcakovitým pohybom. Tossie však už bol na farme, ktorú vlastnil istý Willard Hammon. Rodina však mužovi nerozumela ani slovo, keď sa im pokúšal opísať, čo sa práve neďaleko prihodilo. Keď sa Tossie upokojil, Hammonovci sa s ním na miesto vydali. Tam našli auto, v ktorom sedel Begay so zatvorenými očami, neschopný slova a pohybu. Motor stále bežal a svetlá svietili, pričom od stretnutia uplynulo asi 15 minút. 

Hammon oboch vyprevadil a sám sa potom vydal do mesta, kde sa zastavil v bare v snahe zistiť niečo viac. Tam stretol šerifa, ktorému vyrozprával celý príbeh tak, ako mu to povedal Tossie. Neskôr sa obaja svedkovia taktiež u šerifa zastavili a vyrozprávali mu príhodu podľa vlastných slov. Rozbehlo sa teda pátranie, ktoré malo tieto tvrdenia objasniť. Zistilo sa, že viacerí farmári v oblasti zaregistrovali podivné správanie dobytka, kedy sa kravy z neznámych príčin splašili a pokúsili o útek. Niektorí ďalší svedkovia hlásili, že v ten večer videli na oblohe svetlá. Pri ďalšom vyšetrovaní sa dokonca zistilo, že iný svedok mal v tú noc veľmi podobný zážitok. C.R. Ricks z UFO organizácie menom NICAP svedka našiel a vyspovedal ho, avšak tento svedok odmietol zverejniť svoje meno a bol veľmi neochotný pri vypovedaní o detailoch svojho stretnutia, a tak sa o tomto druhom zážitku veľa nevie. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára