24. mája 2020

Blízke stretnutie v Kofu

V zime roku 1975 sa dvaja 7-roční chlapci v japonskom meste Kofu korčuľovali na sídlisku, no z bežného dňa sa odrazu stal bizarný zážitok, ktorý si obaja mali zamapätať na dlhé roky. Z oblohy sa k nim totiž v jednom momente zniesli dva trblietavé objekty, z ktorých vyšli nadmieru podivné bytosti, vzhľadom nie úplne pripomínajúce ľudí.

23. februára 1975 sa pred siedmou večer Masato Kawano a Katsuhiro Yamahata práve nachádzali pri sídlisku Hinode, keď si všimli dva oranžové UFO, ktoré sa z výšky zniesli dolu. Chlapci s úžasom sledovali, ako sa väčší objekt oddelil a odletel k hore Atago, zatiaľ čo menší pomaly zosadol na zem do neďalekej vinice. Pri zostupe vraj objekty vydávali praskavé zvuky, podobné praskaniu Geigerovho merača rádioaktivity. Zvedavosť chlapcom nedala, a tak hneď vyzuli korčule a vydali sa priamo k nadpozemskému stroju. Keď sa dostali bližšie, videli, že objekt má tvar disku s výraznou kupolou na vrchu, a tentokrát je striebornej farby. Na spodku mal objekt tri guľovité podstavce a chlapci si tiež všimli akési neznáme znaky priamo na jeho kovovom povrchu.

V jednom momente sa odrazu na boku UFO otvorili dvere a na zem sa spustila akási rampa alebo rebrík. Udivení svedkovia potom sledovali, ako zo stroja vyšiel humanoid s dlhými rukami, pričom vnútri sedela podobná, o trocha menšia bytosť, ktorá zjavne riadila stroj. Chlapci neskôr tvrdili, že bytosti merali na výšku asi 1,2 metra a boli oblečené v žiarivých alebo reflektívnych uniformách. Ich nohy mali len dva špicaté "prsty". Najvýraznejšími znakmi však boli dlhé špicaté uši a hnedá koža, ktorá bola pokrytá výraznými vráskami, a tak nebolo vidieť žiadne črty tváre, až na tri dlhé tesáky, ktoré vyzerali, že sú z kovu.

Humanoid, ktorý vyšiel z UFO, mal tiež cez rameno prevesený dlhý predmet, ktorý pripomínal pušku. Následne sa pustil do prieskumu okolia, pričom chlapcov nablízku najprv ignoroval. Po chvíli sa však mimozemšťan odrazu otočil a svojimi štyrmi prstami sa dotkol Yamahatu. Potľapkal ho dvakrát po ramene a vydal zvuk, ktorý svedkovia opísali ako "magnetofón pustený pospiatky". V tom momente však Yamahata skolaboval a spadol na zem, či to už bolo kvôli šoku alebo priamym zásahom malého humanoida. Kawano však nestratil odvahu a svojho kamaráta z miesta rýchlo odniesol na ramene do bezpečia. 

Keď sa chlapci vrátili na sídlisko, hystericky svojim matkám vylíčili, čo práve videli. Ich mamy im spočiatku neverili, no keď sa šli pozrieť k vinici, zbadali pulzujúce oranžové svetlo. Chlapci ich chceli dostať bližšie, no ženy sa radšej rozhodli ostať v bezpečnej vzdialenosti. Všetci svedkovia potom opísali, že svetlo žiarilo ešte asi 5 minút, po čom objekt obrovskou rýchlosťou vystrelil vertikálne na oblohu v sprievode silného svetla, čo ich prinútilo zakryť si oči. K štyrom svedkom sa neskôr pridal aj ich spolužiak, ktorý UFO videl z auta asi pol hodinu predtým, než došlo k stretnutiu, istá miestna žena a školský domovník. 

Nasledujúceho dňa chlapci svoj zážitok vyrozprávali v škole, čo sa stretlo so značným záujmom soplužiakov aj učiteľov. O chvíľu sa o udalosti hovorilo na celej škole, čo nakoniec prinútilo riaditeľa Kaneka, aby sa na miesto s kolegami vydal osobne a preskúmal ho. Na mieste pristátia sa našli dva zvalené betónové stĺpy, čo viedlo k úvahe, že chlapci by toho zrejme neboli schopní. V zemi bolo vidieť okrúhly odtlačok a jeden z učiteľov vraj dokonca v kruhu nameral zvýšenú rádioaktivitu. Následne chlapcov vyspovedal aj UFO vyšetrovateľ Masaru Mori, pričom ich výpovede boli stále zhodné.

Keď sa otázka, čím vlastne oranžové svetlá boli, dostala k leteckým silám, úrady sa vyjadrili, že šlo len o svetlá lietadla modelu YS-11. Tieto lietadlá často lietajú zhruba vo výške jedného kilometra a ich svetlá sú viditeľné voľným okom. Ako sa však bežné lietadlo zmenilo na oválne UFO a vertikálne pristálo na zemi, to už nikto nekomentoval. Prípad bol v tej dobe v Japonsku veľmi známy, no nikdy sa nedokázalo, či chlapci len popustili uzdu svojej fantázii vďaka mnohým sci-fi filmom, alebo skutočne zažili blízke stretnutie s mimozemskými bytosťami.



Skeč, ktorý chlapci v škole nakreslili 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára