21. apríla 2013

Leap Castle

Hrad Leap Castle v írskom panstve Offaly má za sebou od postavenia kedysi v 13. až 15. storočí násilnú a nepokojnú históriu. Táto pevnosť je považovaná za najstrašidelnejší hrad Írska, v ktorom sa nachádza známa strašidelná temnica a taktiež sa tu môžete stretnúť s démonickou bytosťou nazývanou iba "elemental."

História
V Leap Castle stále strašia duše tých, ktorí tam boli zavraždení a mučení. Hradu vládol mocný a skazený rod O'Carrollovcov, ktorí si najímali žoldnierov, aby pre nich zabíjali. Keď sa však žoldnieri vrátili na hrad pre výplatu, O'Carrollovci ich zavraždili. V hrade takisto zriadili podzemnú kobku, ktorá mala iba jeden východ a do ktorej hádzali nešťastníkov, ktorí sa po dopade nabodli na ostré drevené hroty. Takéto vraždy údajne praktizovali tak, že obeť najprv pod priateľskou zámienkou pozvali do miestnosti, kde bola šachta s kobkou, a keď to obeť najmenej čakala, sotili ju dolu. Nešťastníci potom nabodnutí na hrotoch pomaly vykrvácali a ich výkriky sa niesli chodbami hradu. Keď na začiatku 20. storočia robotníci kobku vypratávali, vyniesli z nej stovky kostier, ktoré boli v temnici nakopené. Kosti zabrali tri plné vozy, aby sa kobka úplne vypratala.

Raz sa na hrade strhol zúrivý boj medzi dvoma bratmi z rodu O'Carrollovcov. Jeden brat bol bojovník, zatiaľ čo ten druhý bol kňazom. Napätie medzi nimi odvtedy len vzrastalo, až jedného dňa prerástlo v násilie. Kňaz práve odriekaval omšu, keď ho jeho brat náhle napadol a prebodol mu srdce mečom. Následne na to pred zrakmi šokovanej rodiny umrel na oltári. Akoby nestačilo, že išlo o bratovraždu, zabitie počas omše sa považovalo za nevýslovné rúhanie sa. Miestnosť, v ktorej mních umrel, sa odvtedy nazýva Bloody Chapel (Krvavá kaplnka) a hrad je odvtedy považovaný za prekliaty.



Strašenie
Pred pár rokmi akýsi muž stál na schodoch priamo pred kaplnkou, keď zrazu zbadal prízračnú postavu v šatách mnícha, ako ide priamo k nemu. Postava sa však priamo pred ním rozplynula.

Pri viacerých príležitostiach bol taktiež videný duch mladého dievčaťa. Verí sa, že ide o dcéru jedného z bývalých majiteľov. Nedávno isté dievča, ktoré navštívilo hrad, zbadalo na schodoch postavu mladého dievčaťa. Keď sa však svojich rodičov spýtala, kto to dievča je, prízrak zmizol. Pri inej príležitosti videla istá žena, ktorá sa prechádzala po okolí hradu dievča, ktoré padalo z hradieb. Žena v šoku vykríkla, no dievča zmizlo skôr ako dopadlo na zem.

V neskorých rokoch 19. storočia sa v hrade zabývali Johanthan a Mildred Darby. Mildred bola fascinovaná históriou hradu a jeho strašidelnou povesťou a netrvalo dlho a začala sa zaujímať o okultizmus. V kobke potom vykonávala rituály spojené s čiernou mágiou. Vraví sa, že Mildred náhodou vyvolala démonickú bytosť zvanú elemental. Jednú noc vraj stála v galérii, keď pocítila chladný dotyk na jej ramene. Otočila sa a zbadala niečo strašné, ako stojí za ňou. Išlo o nízku zhrbenú kreatúru, ktorá vyzerala len napoly ako človek. Tvár mal prízrak vyziabnutú a tmavú a oči pripomínali iba temné dutiny. Bytosť vraj páchla po skazenom mäse alebo síre.

Po expreimentoch pani Darby s temnými silami sa veci v Leap Castle zmenili. Budova za nevyjasnených okolností vyhorela (spomínala sa Írska občianska revolúcia, počas ktorej údajne na hrad zaútočili) a bola uzamknutá takmer 70 rokov. Dnes sa miestni z Offaly hradu po zotmení vyhýbajú a veria, že medzi hradbami obchádza zlo. Mnohí návštevníci popisujú desivé stony a náreky, ktoré sa chodbami v noci ozývajú, a taktiež svetlá, ktoré sa objavujú na streche hradu. Ľudia pozorujúci hrad z diaľky vraj niekedy spozorujú mnoho svetiel, ktoré sa odrazu v Bloody Chapel rozsvietia, akoby niekto odrazu zapálil stovky sviečok. Taktiež boli nahlásené znepokojujúce stretnutia s prízrakom ženy, ktorá nosí červené rúcho.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára