23. júna 2013

Príliš podivné náhody, 3. časť

Svet je plný udivujúcich náhod a synchrónnych udalostí, ktoré vzdorujú akémukoľvek logickému vysvetleniu. Sú tieto úžasné príbehy iba obyčajnými náhodami, alebo ide o zásah osudu?

Nálezy v rybách
Tieto dve neuveriteľné udalosti pochádzajú z Nórska a obe sa týkajú rýb. Waldemar Andersen lovil ryby v Severnom mori a potešilo ho, keď sa mu podarilo chytiť väčšiu tresku. Doniesol ju teda domov a začal ju chystať na večeru. Keď však rybe rozrezal žalúdok, našiel v ňom zlatú náušnicu. Ukázal ju teda svojej žene, ktorá prekvapene tvrdila, že ide o jej náušnicu, ktorá jej spadla do vody pred týždňom.

Druhý príbeh sa stal roku 1979 15-ročnému Robertovi Johansenovi, ktorý bol na rybačke na jednom nórskom fjorde. Podarilo sa mu chytiť niekoľkokilovú tresku, ktorá mala slúžiť jeho rodine ako večera. Jeho stará mama začala doma rybu pripravovať, keď zrazu v žalúdku ryby našla diamantový prsteň, ktorý okamžite spoznala. Patril totiž do dedičstva ich rodiny, keď ho stratila v tom istom fjorde pred niekoľkými rokmi.

Odmietnutý rukopis
Istý nádejný spisovateľ bol rozčúlený, keď jedného rána našiel svoj vlastný rukopis na trávniku pred domom. Zaslal ho totiž pred pár dňami vydavateľke v nádeji, že ho začnú vydávať. Vyzeralo to však skôr tak, že sa s jeho prácou zaobchádza nedôstojne a teraz mu ju len tak hodili naspäť poza plot. Zavolal teda vydavateľke a pýtal sa jej, či je práca naozaj tak zlá, keď sa s ňou zaobchádza tak netaktne. Tá mu však vysvetlila, že veci sa majú presne opačne a že si myslí, že z toho bude dobrá kniha. Čo sa v skutočnosti stalo? Zatiaľ čo vydavateľka sedela v reštaurácii, do jej auta sa vlámali zlodeji, ktorí ukradli viacero vecí vrátane rukopisu. Cenné veci si nechali, no rukopis proste cestou zahodili – rovno na autorov dvor.

Tajomná kniha
Dr. Lawrence LeShan písal knihu, ktorá sa mala zaoberať mysticizmom. Problematiku rozoberal i s kolegyňou Dr. Ninou Ridenour, ktorá mu poskytla mnohé rady čo sa týkalo pochopenia rozdielov medzi západným a východným mysticizmom. Odporúčila mu teda prečítať si knihu "The Vision of Asia" od Crammera-Binga. LeShan teda začal knihu zháňať, no nenašiel ju ani v dvoch špecializovaných knižniciach. Keď sa sklamaný vracal domov, niečo ho prinútilo ísť inou cestou ako obvykle. Zatiaľ čo stál na rohu a čakal na semafor, všimol si na zemi knihu, na ktorej písalo "The Vision of Asia". Tento príbeh však má ešte jeden podivný zvrat. LeShan zavolal kolegyni, aby jej povedal akou zvláštnou náhodou k odporúčanej knihe prišiel. Ona mu však odvetila, že o takej knihe nikdy ešte nepočula.

1. časť
2. časť 
4. časť
5. časť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára