14. augusta 2013

Stretnutie vo Varese

24. apríla 1950 pracoval 42-ročný továrenský pracovník Bruno Facchini na nočnej smene. Vyšiel na chvíľu von, keďže nad jeho rodným mestom Varese v Taliansku sa práve prehnala silná búrka a vzduch po daždi bol príjemný. Facchini sa pre istotu rozhodol skontrolovať, či búrka náhodou nevybila poistky, no to, čo ho čakalo neďaleko dverí továrne, ho okamžite šokovalo.

Facchini spozoroval žiarivé svetlo, o ktorom si spočiatku myslel, že ho spôsobuje transformátor alebo nejaký skrat, no všimol si, že svetlo vychádza z kruhovitého objektu, z ktorého na zem trčí rebrík. Na vrchu objektu svietilo zelené svetlo, v ktorom Facchini zbadal akúsi bytosť so svetlou kožou a vyzeralo to, že bytosť na palube stroja čosi zvára. Muž si najprv myslel, že ide o nejaký tajný stroj z neďalekej leteckej základne, no jeho odhady sa ukázali ako nesprávne, keď si všimol ďalších malých bytostí, ktoré vychádzali z UFO.

O chvíľu sa však rebrík začal zasúvať späť do objektu a malé bytosti sa strácali v akýchsi neviditeľných dverách. Keď si Facchini plne uvedomil, čo sa deje, okamžite vzal nohy na ramená. Pri úteku zrazu za sebou začul bzučivý zvuk podobný celému roju včiel a všimol si, že jedna z bytostí naňho namierila nejaký malý prístroj či zbraň. Facchiniho potom zasiahol neviditeľný výboj neznámej sily a spadol na zem. V bolestiach ešte sledoval, ako bytosti pripravujú svoju loď na odlet. Bzučanie znelo silnejšie, keď sa UFO odlepilo od zeme, až nakoniec zmizlo na oblohe.

Nasledujúceho dňa Facchini svoj zážitok vyrozprával polícii. Na mieste stretnutia sa dokonca našli aj známky po neznámom stroji. Polícia našla spálené miesta, ktoré ostali po pristátí ťažkého objektu. Taktiež sa našli podivné zelené kúsky niečoho, čo pripomínalo kov. Facchini si spomenul na humanoida, ktorý čosi zváral a tvrdil, že sa jedná o sutinu z vesmírnej lode. Nájdený materiál bol poslaný na analýzu a potvrdilo sa, že ide o ložiskový materiál, ktorý obsahuje viacero kovov a dokonca i mazivo.

V roku 1953 sa po ďalších testoch zistilo, že materiál obsahuje 74% medi, 19% cínu a iné stopové prvky. Všetky tieto prvky sa takisto nachádzajú aj na Zemi, no nevylučuje to, že úlomky naozaj pochádzali z vesmíru. Facchiniho príbeh brali ľudia väčšinou vážne a považovali ho za seriózneho človeka. Zo svojho svedectva nikdy nevyťažil žiadne peniaze a tak sa jeho zážitok považuje za autentický.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára