8. septembra 2013

Mimozemšťania vo Voroneži

V jeseni roku 1989 sa v ruskom meste Voronež odohral jeden z najbizarnejších prípadov pristátia UFO a výskytu mimozemských bytostí. Celý prípad pripomínal akýsi príbeh z béčkového sci-fi filmu. V mestskom parku sa totiž ukázali tri podivné trojoké entity, sprevádzané robotickým spoločníkom, ktoré napadli miestne deti a mladistvých. Na jedného chlapca bytosť namierila akúsi "zbraň", na čo chlapec zmizol, akoby ani neexistoval.


Voronež sa nachádza na juhozápade Ruska a jeho obyvateľstvo dosahuje viac ako 800 000 obyvateľov. Zdá sa byť nepravdepodobné, aby vesmírna loď pristála na takom zaľudnenom mieste, no opak je pravdou. 27. septembra 1989 sa okolo pol siedmej večer odohralo blízke stretnutie, ktoré sa do dejín stretnutí s UFO zapísalo svojím bizarným a tiež znepokojivým charakterom. Svedkovia opisovali vajcovitý objekt tmavočervenej farby, ktorý krúžil nad miestnym parkom. Vznášal sa nad zemou približne vo výške 12 metrov, pričom bolo vidieť, ako sa tráva pod ním vlní. UFO potom náhle prudko vzlietlo a zmizlo tak rýchlo, ako sa aj objavilo.

O pár minút sa však podivný objekt vrátil a zameral sa na skupinu detí zo základnej školy, ktoré v parku hrali futbal. Incident však nevideli iba deti. Dospelí, ktorí čakali na neďalekej zastávke autobusu, taktiež tvrdili, že videli zvláštny lietajúci stroj. Svedkovia boli zjavom tak fascinovaní, že si ani nestihli uvedomiť, čo sa deje. Na vajcovitom objekte sa zrazu otvorili akési dvierka a odhalili grotesknú bytosť. Bola vysoká skoro 3 metre, mala dlhé ruky, no žiaden krk, a namiesto hlavy len akýsi hrboľ. Bola oblečená v striebornej kombinéze a topánkach bronzovej farby. Na "hlave" šokovaní svedkovia zbadali tri svetielkujúce oči, dve z nich biele a tretie červené, ktoré "sa otáčalo ako radar". Na hrudi mala bytosť nejaký diskovitý predmet a zdalo sa, že si prezerá terén pod sebou.

Potom sa dvierka znovu zavreli a objekt začal klesať na zem. Svedkovia opisovali, že loď zrejme svojou váhou pri pristávaní ohla blízko stojaci topoľ. Chvíľu sa ešte vznášala nízko nad zemou, až kým sa zospodu nevysunuli 4 podporné nohy a nepristála na tráve. Potom bytosť, ktorú deti videli, ako pozerá z dverí, vystúpila z UFO a bola nasledovaná dvomi podobnými trojokými entitami. Tieto bytosti sa pohybovali ťažkopádne a boli nasledované "robotom, pripomínajúcim krabicu", ktorý mal na prednej strane rôzne tlačidlá. Jedna z bytostí stlačila tlačidlo na robotovi, čo mu umožnilo "pohybovať sa mechanicky".


Bizarní návštevníci potom začali skúmať trávnik, na ktorom pristáli, a odobrali aj nejaké vzorky pôdy. Jedna bytosť vydávala nerozlúštiteľné zvuky, ktoré si svedkovia vyložili ako príkazy. Disk na hrudi tohto "veliteľa" potom začal svietiť a vytváral rôzne trojuholníky a obdĺžniky, akoby chcel svojim druhom čosi naznačiť. To však jedného chlapca vystrašilo natoľko, že začal kričať, čo sa mu však vypomstilo. Mimozemský "veliteľ" sa na chlapca otočil a akoby ho "zmrazil", pričom chlapec hneď zmĺkol a nemohol sa pohnúť. To rozšírilo paniku medzi ostatnými svedkami, ktorí začali byť tiež rozrušení, na čo UFO i všetci jeho okupanti náhle zmizli. Ani zďaleka to však ešte nebol koniec tohto bizarného zážitku.

Asi o 5 minút neskôr sa UFO i bytosti na prekvapenie svedkov, ktorí sa ešte nestihli spamätať, objavili na tom istom mieste. Jeden mimozemšťan teraz v ruke držal akúsi "rúru", ktorá mala na dĺžku asi 30 centimetrov. Namieril ju na jedného 16-ročného chlapca, na čo z rúry vyšiel lúč svetla a chlapca viac nebolo. Zmizol z jedného momentu na druhý. Predtým, než ostatní stihli znova spanikáriť, sa bytosti vrátili do svojej lode. Podporné nohy sa zasunuli späť a UFO začalo pomaly stúpať. Keď loď mizla v diaľke na oblohe, nezvestný chlapec sa znova akoby zázrakom objavil.

Tlač sa po tomto bizarnom stretnutí samozrejme ihneď chopila príležitosti napísať o "podivnom UFO, robotoch, vymazávacích zbraniach a obrovských mimozemských votrelcoch". Sovietske noviny TASS článok uverejnili a správy o nezvyčajnej návšteve sa veľmi rýchlo rozšírili po celej krajine i po celom svete. Do Voroneže sa behom pár hodín nahrnuli tímy vedcov, novinárov a taktiež ľudí od vlády. Ďalší svedkovia potom tvrdili, že UFO nevideli len v ten deň, ale i viackrát medzi 21. septembrom a 2. októbrom. Vyšetrovanie v parku odhalilo stlačenú pôdu, na ktorej musel byť ťažký predmet, a merania magnetického poľa a radiácie ukazovali značné odchýlky. Našli sa tiež vzorky neznámej látky, ktorá pripomínala pieskovec tmavočervenej farby. Laboratórne testy však údajne preukázali, že takáto látka sa na Zemi vôbec nevyskytuje.

Vladimir A. Mojsejev, riaditeľ regionálnej zdravotnej správy, sa hlavne obával o stav detí, ktoré prišli s UFO a s bytosťami do kontaktu. Mohli byť totiž vystavené neznámym patogénom a radiácii, ktorá je často pri mimozemských technológiách prítomná. Zdalo sa však, že okrem šoku im nič vážne nie je, a tak ich autority počas nasledujúcich dní spovedali jedného za druhým. Deti a aj niektorí dospelí svedkovia vytvorili aj nákresy mimozemskej lode a bytostí, ktoré videli. Kresby sú si nadmieru podobné, čo značne podporuje autenticitu príbehu, no i tak dodnes nad prípadom visí tieň skepticizmu. Zatiaľ čo skeptici príbeh označujú za absurdný a vymyslený, iní mu pripisujú status "ruského Roswellu". Bytosti sa však už nikdy nevrátili a nám ostáva len polemizovať o tom, čím vlastne boli. Bol to všetko veľký podvod? Alebo bytosti boli výskumníkmi z inej planéty, či dokonca interdimenzionálnymi cestovateľmi? To sa však, bohužiaľ či našťastie, už asi nedozvieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára