20. novembra 2013

Čarodejnice v Mexiku

17. januára 2004 sa v mexických novinách El Norte objavil podivný článok. Písalo sa v ňom o policajtovi menom Leonardo Samaniego, ktorý noc predtým pri bežnej prehliadke mesta údajne prežil desivé stretnutie s "čarodejnicou" v čiernom, ktorá priletela zo stromov a napadla jeho auto.

Približne o 3:15 nadránom šiel strážnik Samaniego z Guadalupe v služobnom aute po uliciach mesta Monterrey a vykonával bežnú obhliadku. Noc bola tmavá a chladná a ulice pusté. No keď zabočil na ulicu Alamo, hneď si všimol čosi neobvyklé. Zo stromov na kraji ulice sa odrazu zniesol veľký tmavý objekt a zastal nízko nad zemou, vznášajúc sa vo výške niekoľkých stôp. Policajt si všimol, že sa jedná o humanoidnú postavu odetú v čiernom. V tom momente Samaniego už vedel, že čosi naozaj nie je v poriadku. Zapol preto diaľkové svetlá, aby si lepšie obzrel postavu pred autom.

"Bola to žena..." vypovedal neskôr šokovaný strážnik. "Bola celá v čiernom, zniesla sa zo stromu a vznášala sa nad cestou. Obzeral som si ju, keď odrazu dosadla na zem a pozerala na mňa. Snažila sa zakryť si tvár pred svetlami auta, zdalo sa mi, že ju obťažujú, no všimol som si, že má úplne čierne oči. Nevidel som ani žiadne viečka, boli kompletne čierne. Jej koža bola tmavohnedá a na sebe mala akýsi tmavý kabát alebo plášť, proste vyzerala ako čarodejnica."

Behom niekoľkých sekúnd sa však celá scéna zvrtla zo strašidelnej na hrôzostrašnú. Bytosť nadľudským skokom skočila priamo na strážnikovo auto, škriabala nechtami predné sklo a snažila sa chytiť ho. Zdesený Samaniego zaradil spiatočku a snažil sa postavu z auta zhodiť, a popri tom v zmätku cez vysielačku žiadal o posily. "Čarodejnica" sa však stále zúrivo držala na kapote, až kým Samaniego nedošiel na koniec ulice, kde narazil do múru a v šoku omdlel. Krátko na to na miesto došli posily v podobe dvoch policajných áut a jednej sanitky. Po lietajúcej bytosti však už nebolo ani stopy.

Strážnik sa po pár minútach nezranený prebral a bol v sanitke ošetrený. Na miesto čoskoro dorazil aj tím reportérov, ktorý Samaniega po chvíli odpočinku vyspovedal. Policajt si za všetkým pevne stál – tvrdil, že ho napadla lietajúca čarodejnica. Na videozázname je jasne vidieť, že mladý strážnik bol niekým alebo niečím vydesený a silne rozrušený. Okolité ulice boli následne prehľadané viacerými hliadkami, no nenašli sa už žiadne stopy po neznámej lietajúcej ženskej bytosti.

Strážnika potom ošetrovatelia vzali do nemocnice na prehliadku, kde ostal ešte celý deň. Boli na ňom vykonané rôzne testy na drogy a iné toxické látky, ktoré by mohli ovplyvniť jeho úsudok, no všetky dopadli negatívne. Následne boli vykonané aj psychologické a psychiatrické testy, ktoré dokázali, že strážnik je mentálne a fyzicky úplne v poriadku. Starosta Guadalupe Juan Francisco Rivera na ďalší deň vyhlásil, že Leonardo Samaniego je poctivý strážnik, a nie je žiaden dôvod, prečo by si takúto historku vymýšľal. Dodal však, že sa mohlo jednať o stres alebo pracovné vyťaženie, ktoré sa v skorých ranných hodinách mohlo prejaviť rôznymi preludmi či halucináciami.

Ďalšie svedectvá
Strážnik Jorge Contreras zo Santa Catarina a ďalší dvaja policajti krátko na to vyhlásili, že tri dni pred incidentom všetci videli presne tú istú bytosť, ako letí po oblohe. Rozhodli sa však, že nikomu nič nepovedia, až kým nepočuli o prípade Leonarda Samaniega. Viacero ľudí v oblasti následne tvrdilo, že taktiež videli podivné humanoidné bytosti, ktoré lietali po oblohe nad mestom. Jednému mužovi sa takúto bytosť podarilo aj nafilmovať. Zmienená "čarodejnica", ktorá strážnika Samaniega tú noc napadla, by teda s veľkou pravdepodobnosťou mohla patriť k neznámym lietajúcim humanoidom, ktorí sa posledné roky často vyskytujú práve nad Mexikom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára