9. decembra 2014

Smrť na kopci Meon Hill

Na svätého Valentína roku 1945 sa 74-ročný Charles Walton vybral zo svojho domu v dedinke Lower Quinton na neďaleký kopec Meon Hill, kde sa chystal obrábať pole a strihať krovie. Keď sa muž ani do večera nevracal, jeho neter ho šla hľadať. Po Charlesovi Waltonovi však ostalo už len zohavené telo a mnoho nezodpovedaných otázok, ktoré sa točili aj okolo nadprirodzených síl.

Walton bol nájdený na svahu kopca neďaleko kríkov s prerezaným hrdlom, pričom zahnutý nôž, ktorý si so sebou priniesol, bol stále zabodnutý v jeho krku. K zemi bol pribodnutý vlastnými vidlami a na hrudi mu vrah vyryl znak kríža. Jedinou vecou, ktorá chýbala, boli jeho cínové hodinky. Vražda mala rituálne znaky, pričom nebolo tajomstvom, že Waltona ľudia spájali s čarodejníctvom. Vravelo sa o ňom, že pri sebe nosí zrkadielko, cez ktoré sa pozerá na ľudí a zaklína ich.

K prípadu bola následne povolaná polícia, no tá nemohla nájsť žiadne stopy. Vedúcim vyšetrovania bol detektív A. W. Spooner, ktorý Waltonovo telo s koronerom obhliadol a vylúčil možnosť nehody či samovraždy. Spooner bol však bezradný: Walton predstavoval neškodného starca, nemal žiaden majetok ani žiadnych nepriateľov. Neskôr sa do prípadu zapojil aj známy detektív Scotland Yardu Robert Fabian, no ani ten si s prípadom nevedel rady. Navštevoval vraj Meon Hill každý rok na Valentína a pokúšal sa prísť na nové stopy. Vraví sa, že pri jednej návšteve detektív na kopci zbadal podivného čierneho psa a keď sa miestneho chlapca spýtal, či psa videl tiež, chlapec utiekol. Miestne legendy taktiež hovorili o tom, že na kopci Meon Hill sa už dávno zhromažďujú čarodejnice a zjavujú sa tam prízraky, najčastejšie v podobe legendárnych čiernych psov.

Prípad Waltonovej vraždy ostal políciou nevyriešený. Vzhľadom na jej bizarný charakter sa však stále povrávalo, že značnú úlohu zohrali čary. Niektorí tvrdili, že Walton sa stal ľudskou obetou čarodejníc, pre ktoré 14. február v juliánskom kalendári predstavoval významný dátum. Otázkou však bolo, prečo by si čarodejnice vybrali starého muža namiesto mladého silného človeka, ktorý by pri obete zohral významnejšiu úlohu? Vzniklo veľa teórií a odhadov o tom, čo sa na kopci Meon Hill stalo, no ani jedna nikdy nebola potvrdená ani vyvrátená a prípad ostal otvorený. Zohrali v prípade Waltonovej smrti čary? Bol snáď naozaj zavraždený akousi nadprirodzenou bytosťou?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára