31. októbra 2016

Hellfire Club a diabolská mačka Killakee Cat

V írskom panstve Dublin stojí kopec s názvom Montpelier Hill, na vrchole ktorého sa nachádza jedna z najobávanejších stavieb v krajine. Budova s názvom Hellfire Club má mnoho prívlastkov, ako napríklad "strašidelný dom" alebo "lovecká chata", keďže pôvodne vznikla za účelom útočiska pre zámožných poľovníkov, no mnohé historické záznamy a svedectvá svedčia o tom, že v budove sa diali oveľa horšie veci než len posedenia zbohatlíkov pri krbe.

Hellfire Club dal postaviť v roku 1725 politik a statkár William Connoly pod názvom Mount Pelier, od čoho sa uchytil aj názov pre samotný kopec. Budova slúžila ako jeho osobné sídlo, v ktorom trávil čas popri lovoch v okolitých lesoch. Na kopci sa pôvodne nachádzalo pohrebisko so starými kamennými mohylami, ktoré však padli za obeť pri stavbe domu. Krátko po dokončení sa však prihnala silná búrka, ktorá strhla strechu. Podľa legendy to bolo zlé znamenie a vravelo sa, že za tým stojí samotný diabol, ktorý takto trestá majiteľa za rozobratie pohrebiska. Connoly onedlho zomrel a jeho rodina potom dom prenajala írskemu spolku s temným názvom Hell Fire (alebo aj Hellfire) Club. Tento spolok pozostával z vysoko postavených členov írskych "gentlemanov", ktorí dom zmenili na miesto plné "nemorálnych skutkov".


Počas rokov 1735 až 1741 slúžil dom spolku Hellfire Club a práve vtedy sa v ňom podľa miestneho folklóru diali viaceré bezbožné a zvrátené veci. Budova bola vraj centrom mnohých zvieracích obiet a temných satanistických rituálov a členovia pri každom stretnutí nechávali jednu stoličku voľnú, vraj pre samotného diabla. Niektoré historky dokonca tvrdia, že obetovaní boli aj ľudia. Jeden príbeh obviňoval zvrátených šľachticov z únosu dcéry jedného farmára. Tí vraj nebohé dievča potom zabili a dokonca aj zjedli. Členovia klubu sa neustále opíjali do nemoty, zapaľovali sa vzájomne a uzatvárali zmluvy s diablom. Skrátka, vďaka svojmu postaveniu si robili čo sa im zachcelo a nehľadeli na žiadne následky. Hellfire Club sa potom na kratšiu dobu presunul aj do neďalekého Killakee House, kde mal obetovať istého trpaslíka a pochovať ho s grotesknou soškou démona. Kostra trpaslíka sa našla pri renovačných prácach pod kuchyňou domu.


Po všetkých temných rituáloch nie je prekvapením, že budova Hellfire Club je plná duchov a temných síl a radí sa medzi najznámejšie strašidelné miesta Írska. Niektorí duchovia v dome radi provokujú ľudí so šperkami, zvlášť ak ide o kresťanské motívy a krížiky. Mnoho svedkov opisovalo, ako boli potiahnutí za retiazku alebo iný šperk. Na kopci sa vraj ozýva ženský krik, ktorý je pripisovaný žene, ktorú členovia klubu zaživa zapálili v sude a ten potom pustili dolu kopcom. Obe budovy spolu s Killakee House vraj máta duch spomínaného zavraždeného trpaslíka. Ku Killakee House sa tiež viaže legenda o diabolskej mačke zvanej Killakee Cat, obraz ktorej v dome dodnes visí a vraví sa, že je prekliaty. Keď s obrazom niekto manipuluje a otočí ho dolu hlavou, mačací prízrak vraj čoskoro príde. Táto mačka je však skôr mocným pekelným prízrakom veľkosti dalmatínca a nemá nič spoločné s klasickými duchmi, a tak sa miestni tejto kliatby stále dosť obávali. Killakee Cat vraj vie aj rozprávať a jej tvár je vraj príliš "ľudská".

V dome Hellfire Club sa vraj podľa legendy jedného večera zastavil samotný diabol, ktorý sa k zvráteným členom pridal v kartovej hre. Keď si vraj jeden muž všimol, že ich hosť má miesto nôh kopytá, návštevník vyletel stropom za sprievodu ohňa a silného zápachu. V dome vraj dodnes niektorí cítia silný závan síry, čo môže teoreticky naznačovať prítomnosť pekelných síl. Ľudia, ktorí miesto navštívili v noci, tam často cítili nevysvetliteľnú prítomnosť niečoho iného. Vraví sa, že v prázdnych miestnostiach sa dodnes príležitostne objavujú stopy po rituáloch, ktoré tam zrejme po nociach uskutočňujú súčasní satanisti. Hlásené boli tiež rôzne podivné zvuky a hlasy a dokonca aj kontakt s neviditeľnými "rukami s pazúrmi". Budova je dnes síce len ruinou plnou hliny a machu, no vstúpiť do nej a okúsiť tajomné vibrácie môže ktokoľvek.

Obraz Killakee Cat




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára