6. decembra 2016

Mníška z Victoria Park

Oblasť Victoria Park v austrálskom Brisbane je známa pre svoju dlhú a rozmanitú históriu, po ktorej samozrejme ostalo aj mnoho miestnych legiend a strašidelných historiek. Na viacerých miestach sa totiž v minulosti odohrali rôzne násilnosti ako samovraždy, boje a popravy, po ktorých vraj v parku ostali nepokojné prízraky. Jedno také miesto, ktoré sa počas rokov preslávilo v novinách, bol aj železničný tunel.

V roku 1903 sa v miestnych novinách objavila zvláštna správa o výskyte sivého ducha mníšky v tuneli vo Victoria Park. Tento duch sa podľa svedkov vznášal nad zemou smerom k jazeru a mal asi 3 metre na výšku. Miestni boli týmito správami takí vzrušení, že sa k tunelu hrnuli v davoch a polícia musela vyslať špeciálne jednotky, aby kontrolovali skupiny zvedavcov, ktorí chceli ducha vidieť. Druhá správa o tomto prízraku prišla v roku 1932, aj keď tentokrát sa už na mníšku vraj až tak nepodobal, no stále šlo o ľudskú postavu, ktorá sa vznášala tunelom tým istým smerom.

Najväčšia reakcia miestnych ľudí sa však udiala až v novembri 1965, kedy noviny Courier Mail zverejnili spomínané správy z minulých rokov a prípad 14-ročného chlapca menom Allan, ktorý vraj prízrak zazrel. Allan údajne ducha videl, ako vyšiel priamo zo steny tunela a svetielkoval modro-sivou farbou. Nikto zrejme vtedy netušil, aký ošiaľ tieto správy vyvolajú. Jedného večera sa totiž pri tuneli zišlo cez 5000 ľudí, ktorí zablokovali cestu a spôsobili značný zmätok. Polícia sa dav snažila dostať pod kontrolu, avšak s neveľkým úspechom. Okolo desiatej večer už bolo v tuneli natlačených asi 1500 šťastlivcov, ktorí v napätí sledovali steny a očakávali zjavenie ducha. Ten sa, samozrejme, neukázal.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára