9. decembra 2016

Obliehaný votrelcami

4. septembra 1964 šiel 28-ročný Donald Shrum spolu s priateľmi na lov v lesnatej oblasti Cisco Grove v Californii. Rozhodol sa však po výlete prenocovať v lese, kde sa mu však prihodil znepokojivý zážitok, ktorý s ním mal ostať po celý život. Mladý lovec sa totiž stretol s neodbytnými vesmírnymi návštevníkmi a ich "robotom".

Počas dlhého dňa, kedy skupinka lovila zver lukmi a šípmi, sa Shrum od svojich priateľov postupne oddelil a bolo už neskoro, keď si všimol, že noc sa rýchlo blíži. Rozhodol sa teda, že nebude riskovať dlhú cestu tmavým lesom a tak vyliezol na jeden strom, kde si ustlal na noc. Jeho večerný oddych však netrval dlho, keďže si onedlho všimol, ako sa k nemu pomedzi stromy cikcakovitým pohybom blíži akési jasné svetlo. Shrum si spočiatku myslel, že ide o helikoptéru, ktorú poslali jeho kolegovia s cieľom jeho záchrany, a tak rýchlo zo stromu zoskočil a vystrelil svetlicu, aby upozornil na svoju polohu. To však bola najväčšia chyba, ktorú urobil.

Svetlo sa rýchlo priblížilo a zastalo necelých 50 metrov od stromu. Mladý muž okamžite zistil, že sa nejedná o žiadnu helikoptéru a že sa pozerá na objekt, aký ešte nikdy v živote nevidel. Vydesený týmto zjavom sa teda vyštveral späť do relatívneho bezpečia svojho stromu. Po krátkej chvíli sa k stromu začali blížiť tri podivné postavy, pričom dve z nich vyzerali viac ľudsky a tretia skôr ako robot. Shruma zachvátila panika, keď sa postavy dostali pod jeho strom a začali s ním triasť, v jasnej snahe dostať ho dolu. Mladý muž sa však len silnejšie pritisol k stromu a pevne sa držal. Votrelci potom zmenili taktiku. Z úst robota začala odrazu vychádzať akási biela para, po vdýchnutí ktorej Shrum upadol do bezvedomia.

Keď sa prebral, bytosti boli stále pod stromom a sledovali ho. Shrum ich potom skúšal odplašiť. Najprv na nich hádzal horiace zápalky, na čo postavy na chvíľu cúvli, no neodišli. Potom vytiahol svoju pravú zbraň a strieľal na nich z luku, pričom trafil robota. Pri náraze sa však ukázali len iskry a ozval sa kovový zvuk, čo nemalo žiaden účinok. Vystrelil na skupinku ešte dva posledné šípy, čím ich o pár krokov odohnal, no nedocielil tým nič viac. Onedlho sa k obliehateľom pripojil aj druhý robot, z ktorého tiež vyšla biela hmla a Shruma znova uspala.

Po druhom prebudení, ktoré znova zjavne netrvalo dlho, si zdesene všimol, že dve humanoidné bytosti sa teraz snažia vyliezť za ním na strom. Podarilo sa mu ich však odohnať, keď na nich začal hádzať konáre a kývať so stromom. Tento súboj človeka s neodbytnými mimozemskými bytosťami trval počas celej noci s podobnými pokusmi o ofenzívu aj obranu. S blížiacim sa úsvitom sa pod stromom vraj zhromaždilo ešte viac bytostí a tentokrát plyn Shruma uspal úplne. Keď sa konečne ráno zobudil, visel na strome len za opasok a s úľavou si všimol, že všetci votrelci aj ich stroj sú už preč. Shrum bol napokon zachránený a spojil sa znova so svojimi priateľmi.

Jeho neuveriteľný príbeh potom potvrdil jeden ďalší lovec, ktorý sa tiež stratil a zazrel svietiace UFO. Viac svedkov tento podivný prípad nemá a tak sa dá len ťažko potvrdiť, či sa skutočne stal, keďže žiadne fyzické dôkazy neexistujú. Pritom tiež vyvstáva jednoduchá logická otázka: Ako to, že sa mimozemské bytosti, ktoré vedia vďaka úžasným technológiám precestovať ohromné vzdialenosti z iných planét či galaxií, nevedia dostať na jeden pozemský strom? Boli skutočne títo votrelci takí neschopní, že nevedeli dostať jedného muža z akýchkoľvek dôvodov počas celej noci dolu zo stromu? Faktom teda ostáva, že vďaka nedostatku dôkazov nikto okrem jediného svedka netušil a netuší, čo sa skutočne v tú noc v Cisco Grove stalo. Či sa poslucháč bude spoliehať na svedectvo jediného svedka, ktorý bol na mieste incidentu sám, závisí od individuálneho úsudku.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára