23. marca 2017

Katastrofy sprevádzané paranormálnymi javmi

Keď sa po nejakom nešťastí objavia ľudia, ktorí tvrdia, že ich prenasledujú prízraky obetí, pričíta sa to často k psychologickému stavu, kedy sa ľudská myseľ snaží vyrovnať sa s bolesťou takýmto spôsobom. Existujú však mnohé príbehy o podivných javoch aj pred katastrofami alebo počas nich, ktoré majú často príliš veľa svedkov, aby mohli byť odsúdené ako ľudská predstavivosť.

Medzi jedny z najznámejších udalostí, kedy katastrofy sprevádzali nadprirodzené javy, sú prípady Mothmana zo Západnej Virgínie a "čierneho vtáka", ktorý sa objavil pri černobyľskej katastrofe. Tie sú popísané v osobitných článkoch, a tak sa k nim vracať nebudeme. Podobných prípadov však bolo v histórii oveľa viac. V septembri 2010 a januári 2011 mesto Christchurch a iné miesta na Novom Zélande zažili dve silné zemetrasenia, po ktorých ostali stovky obetí a rozsiahle materiálne škody na domovoch. Miestna skupina paranormálnych vyšetrovateľov po týchto otrasoch obdržala veľké množstvo hlásení o podivných javoch, ktoré ako keby boli dozvukmi zemetrasení. Vedúci skupiny Anton Heyrick potom uvažoval, že otrasy pôdy mohli náhle uvoľniť veľké množstvo energie a duchovných bytostí, ktoré sa vrátili na zem. Najzvláštnejší bol pritom prípad Allana a Sandry Bennetsových, ktorí sa do oblasti len krátko predtým nasťahovali a zariadili si vlastné vysnené bývanie.

Niekoľko dní pred zemetrasením k nim však zavítal neznámy muž v čiernych šatách a slnečných okuliaroch. Ten Allanovi podal obálku, v ktorej bola fotografia ich domu ešte z 30-tych rokov minulého storočia. Z akýchsi neznámych dôvodov však táto fotografia Allana obťažovala, a tak ju nakoniec z hnevu roztrhal. Hneď nasledujúci deň však náhle udrelo prvé zemetrasenie a ich dom ostal značne poničený. Allan potom tvrdil, že atmosféra v dome je odrazu úplne iná a cíti tam prítomnosť niečoho zlého. Jednej noci sa potom okolo tretej nadránom zobudil na silné búchanie na posteľ. Keď bola hore aj Sandra, obaja si odrazu všimli, ako sa na ich posteli objavujú stopy neviditeľnej bytosti. Následne Allan pocítil, že ho škrtia nejaké neviditeľné ruky. V momente, keď si už myslel, že zomrie, však tlak odrazu povolil a bytosť sa stratila. Heyrick po vyšetrovaní v ich dome neskôr dospel k názoru, že ide o démonickú bytosť, ktorá bola spojená z nedávnym zemetrasením. Kto však bol ten cudzinec, ktorý im predtým priniesol fotografiu ich domu, to ostalo nezodpovedané.


Zvláštne veci sa diali aj pri zemetrasení v Čile taktiež v roku 2010. Keď sa v noci začala otriasať zem, krátko na to bolo nahlásených minimálne 16 rôznych pozorovaní UFO. Jedna dvojica napríklad v ten večer vyšla na ulicu, keď si obaja odrazu nad najbližšou budovou všimli objekt, ktorý "svietil silnejšie ako mesiac". Iné svedectvá mali podobný charakter. Ešte zvláštnejšie však boli tvrdenia skupiny ľudí, ktorí cestovali autobusom neďaleko Iquique, a zahliadli akési vysoké humanoidné postavy, ktoré sa objavili náhle a "svietili". Tieto bytosti vraj potom videlo ešte veľa ľudí, avšak mnohí sa o tom báli rozprávať. Istá žena však tvrdila, že ráno pred zemetrasením vyšla zo svojho domu, keď si v ohromení všimla tri približne 2,5 metra vysoké postavy, ktoré sa blížili k vodnej nádrži. Podľa ženy boli tmavomodrej farby, veľmi chudé a mierne svetielkovali.

Pohromy sa vo veľkej miere týkajú aj Japonska, kde sa roku 2011 po zemetrasení prehnalo tsunami. Nad Fukušimou sa vraj objavilo UFO v tvare cigary, ktoré bolo pozorované taktiež priamo počas tsunami. Nad letiskom Haneda sa objavili štyri UFO ešte niekoľko týždňov pred katastrofou. Pohromu pritom sledoval celý svet v priamom prenose, a aj počas vysielania si niektorí ľudia všimli neobvyklé veci. Na niektorých videách sa objavujú zvláštne tvory alebo prízraky, čo niektorých viedlo k teóriám, že tieto udalosti otvorili bránu do iných dimenzií. Najznámejšie je video, ktoré zobrazuje nejakého tvora, ktorý ako keby vyskočil z vody, no následne zmizol. Viacerí polemizovali, či vskutku šlo o neznámeho tvora, alebo ide len o optickú ilúziu, no presvedčivú odpoveď neposkytol nikto.


Jedna z najbizarnejších legiend sa taktiež týkala istej bane pri nemeckom Freiburgu. V septembri 1978 sa partia baníkov chystala ráno rutinne nastúpiť do práce, keď si však všetci všimli, že vchod do bane blokuje akási čierna okrídlená bytosť, zahalená v dlhom plášti. Keď sa k nej muži priblížili, vydala vraj zvuk, ktorý znel ako "krik 50 ľudí naraz". Baníci sa teda v strachu stiahli a asi hodinu z bezpečnej vzdialenosti sledovali, čo sa stane. Náhle však počuli hlasnú explóziu, ktorá sa ozvala z útrob bane. V tom čase v nej už všetci baníci mali byť, no keďže im v tom zabránila spomínaná bytosť, nikto neprišiel o život. Po tejto príhode vraj viacerí muži trpeli dlhšiu dobu psychickými problémami. Nedá sa však presne povedať, či je tento príbeh pravdivý, keďže iné detaily ani žiadne mená nie sú známe. Lokácia spomínanej bane je tiež otázna, keďže v tej dobe bolo v okolí Freiburgu mnoho dolov. 

Roku 2013 sa zas štátom Oklahoma prehnalo silné tornádo, ktoré si vyžiadalo najmenej 91 obetí. Už počas 48 hodín pred tornádom však mnohí svedkovia pozorovali neobvyklé svetlá a svietiace objekty v okolí mesta Moore, ktoré pritom vytvárali letecké formácie. Dokonca už v roku 2012 sa v tej istej oblasti objavovali podivné svietiace UFO, ktoré svedkovia opisovali ako "ohnivé gule". Šokujúcu podobnosť s prípadom Mothmana a pádom mosta Silver Bridge malo taktiež zrútenie mosta I-35W v Minnesote v roku 2007. Pri tejto nehode zomrelo 13 ľudí a cez 100 ostalo ranených. Po tomto nešťastí miestna rádio stanica obdržala mnoho telefonátov, v ktorých ľudia tvrdili, že niekoľko týždňov pred nehodou v okolí mosta vídali okrídlenú bytosť, ktorá bola s krídlami široká asi ako auto. Iní svedkovia zas pri moste videli chlpatého humanoida podobného Bigfootovi, ktorý vraj v ruke niesol palicu. Neobvyklé javy a lietajúce bytosti sa tejto oblasti pritom sústredia už od 60-tych rokov.

Svetlá na oblohe, UFO a dokonca aj neznáme zvuky boli tiež prítomné pri hurikáne Sandy, ktorý sa prihnal na New York roku 2012. Basketbalový hráč Deron Williams médiám povedal, že pár hodín pred príchodom hurikánu na oblohe zbadal podivnú zelenú žiaru. Mnohí svedkovia tiež počuli neznáme kovové zvuky, ktoré boli pripisované programu HAARP. August 2005 a ničivý hurikán Katrina priniesli spolu s pohromou aj formácie UFO, pričom po skončení hurikánu sa nad zdevastovanými oblasťami vznášalo cigarovité UFO, ako keby hodnotilo škody. Počas rokov po Katrine dokonca mnohí ľudia tvrdili, že zažili mimozemský únos. Ako sa teda k všetkým týmto udalostiam sprevádzajúcim najväčšie pohromy postaviť? Ako je vidieť, tieto podivné javy sa často opakujú a zahŕňajú celé letky UFO, cigarovité objekty, svetlá na oblohe a podobne. Takisto je to aj s okrídlenými bytosťami, ktoré slúžia buď ako varovanie, alebo ako temní zvestovatelia nešťastia a smrti. Tieto javy sú dodnes stále príliš záhadné na to, aby sme ich pochopili a aby sme pochopili, prečo sa vlastne dejú v takej miere práve pri nehodách a zúrení prírodných živlov. Dozvieme sa na nich niekedy vôbec odpoveď?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára