29. apríla 2017

Nevysvetliteľné zmiznutia a javy na hore Shasta

Hora s názvom Mount Shasta sa nachádza na južnom konci pohoria Cascade Range v Kalifornii. Okrem toho, že ide o potencionálne aktívnu sopku, má navyše hora povesť tajomného miesta, kde sa už udiali rôzne zvláštne zmiznutia ľudí a iné bizarné javy.

Jeden zo známych prípadov hovoril o trojročnom chlapcovi, ktorý sa asi na 5 hodín stratil v lesoch na Mount Shasta. Neobvyklé však boli už len výpovede svedkov, ktorí tvrdili, že chlapec "v momente zmizol". Svedkovia boli následne vypočúvaní, keďže boli všetci označení za podozrivých z chlapcovho zmiznutia, avšak ten sa onedlho vrátil - s neuveriteľným príbehom. Chlapec tvrdil, že bol unesený "robotickým dvojníkom" svojej starej mamy, ktorý ho vzal do jaskyne plnej pavúkov. Toto samotné tvrdenie síce znie ako detský výmysel, no udalosti boli ešte podivnejšie.

Spomínaná stará mama - tá reálna - taktiež tvrdila, že sa jedného rána zobudila tvárou v zemi, zatiaľ čo kempovala na hore Shasta. Bola presvedčená o tom, že ju niekto alebo niečo vytiahlo zo stanu, pričom si následne vzadu na hlave nahmatala ranu po nejakom vpichu. Toho dňa sa potom cítila veľmi zle a zároveň nevedela pociťovať žiadne emócie, čo spočiatku pripisovala uhryznutiu nejakého jedovatého pavúka alebo hmyzu. Žena bola v tom čase s jedným známym, ktorý spal v osobitnom karavane, no ten si taktiež na hlave našiel ranu a cítil sa podobne. Jediné, čo si žena z predošlého dňa pamätala, boli žiarivé červené oči, ktoré obaja zazreli vo svetle baterky medzi stromami, avšak pripisovali ich jeleňovi.

Tieto udalosti sa udiali v roku 2011, no neboli ojedinelými. Toho istého mesiaca, v septembri, šiel istý turista z Los Angeles okolo hory, keď začul nádherný ženský spev. Zišiel teda z turistickej trasy a vydal sa za zdrojom tohto nadpozemského spevu, avšak onedlho sa v rozľahlých lesoch stratil. Následne tvrdil, že bol unesený do nejakej tmavej miestnosti v jaskyni, kde bol vyzlečený. Pristúpila k nemu vysoká žena s neprirodzene modrými očami a v zvláštnom oblečení, ktorá mu dala "dar" a oznámila mu dôverné informácie, o ktorých však odmietol hovoriť. Podľa oficiálnych správ bol muž vraj pohrešovaný mnoho týždňov. Po svojom návrate však začal byť presvedčený, že je inkarnáciou hunduistického spasiteľa a boha, a zmenil si meno na "Lord Kalki". Krátko po týchto udalostiach bola na hore skupina duchovne založených turistov. Jeden z nich sa vybral na vrchol hory, aby tam položil jeden kameň, no strhla sa búrka a muž sa stratil. Našli ho až na druhý deň, avšak už mŕtveho.

Mount Shasta je už dlhé roky známa rôznymi historkami, folklórom a aj nejakými konšpiráciami, ktoré napríklad hovoria o podzemných tuneloch a teórii "dutej Zeme". Niektorí ľudia veria, že v hore sa nachádzajú tajné vládne základne, kde sú aj mimozemské technológie, či staroveké hrobky a mestá. Istá skupina ľudí verí v podzemné mesto "Telos", ktoré obýva staroveká rasa Lemuriánov, ktorí sa pod horu uchýlili po páde ich civilizácie. Príbehov rôznych ľudí, ktorí boli údajne odvedení do útrob hory, je v skutočnosti nespočetne veľa a datujú sa už od 19. storočia. Ktoré z nich sú však aspoň sčasti pravdivé, a ktoré iba výmyslami s cieľom zviditeľnenia sa, to sa nedá asi nijak overiť. Faktom však je, že už pôvodní indiáni považovali horu Shasta za tajomné a posvätné miesto a radšej sa jej vyhýbali. Na hore a v jej okolí sú dodnes stovky, možno až tisícky rôznych jaskýň, pričom väčšina z nich ešte nebola ľuďmi ani preskúmaná. Mount Shasta si tak dodnes úspešne udržiava mnoho svojich tajomstiev.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára