14. mája 2017

Duchovia hostinca Skirrid Inn

Mestečko Abergavenny v Južnom Walese sa okrem viacerých historických pamiatok môže pýšiť taktiež jedným z najstarších a zároveň najstrašidelnejších pubov v cele Británii. História tejto stavby siaha až do 12. storočia, pričom hostinec pri viacerých príležitostiach poslúžil ako popravné miesto, kde mnoho ľudí skončilo s pevnou slučkou lana okolo krku.

Budova na začiatku podľa historických záznamov slúžila ako študentská ubytovňa, no počas mnohých nasledujúcich rokov a storočí na jej pôde dochádzalo k stále väčšiemu množstvu násilných činov. Časté boli hlavne popravy obesením, avšak niektorí sa domnievajú, že medzi stenami pubu sa niektorí taktiež nezdráhali vykonávať temné rituály spojené s čiernou mágiou. Počas vlády kráľa Jamesa II. mnoho miestnych podporilo protestantského Vojvodu z Monmouth, čo sa kráľovi zjavne nepáčilo. Nariadil teda sudcovi Jeffriesovi, že títo rebeli musia byť popravení, a tak viac ako 100 miestnych odvislo na tráme pod schodiskom Skirrid Inn, ktorý sa tam nachádza dodnes. Okrem nich však na mieste popravili aj mnohých ďalších zlodejov, banditov a podvodníkov, ktorých odsúdil neľútostný statkár Squire Arnold. Pri stovkách obetí, ktoré prišli o život na pôde hostinca, sa teda niet čomu diviť, že tieto udalosti zanechali množstvo nepokojných duší.

Návštevníci opakovane opisujú atmosféru podniku ako chladnú, ponurú a priamo strašidelnú. Noc v hostinci sú ochotní stráviť len tí najodvážnejší, a najmä tí opisujú javy ako búchanie dverami, hlasné kroky či tlmené hlasy, ktoré k hosťom prehovárajú. Niektoré miestnosti sú dokonca naplnené takým množstvom negatívnej energie, že niektorí citlivejší ľudia do nich odmietajú vojsť. Podivné javy sa nevyhýbajú ani baru, kde boli videné poháre, ktoré sa pohybovali po stoloch alebo rovno leteli vzduchom. Z prázdnych izieb personál často počuje hlasy a lámavý smiech. Bežným fenoménom sú taktiež extrémne zmeny teploty v hostinci či tiene neurčitých postáv, ktoré sa zjavujú v interiéri.


Najdesivejším javom, ktorý už zažilo viacero svedkov, je však pocit dusenia sa, ktorý je obvykle sprevádzaný aj červenými odtlačkami na krkoch obetí, ako by sa im okolo krku ovinulo lano. Spojitosť s dávnymi popravami je v týchto prípadoch zjavná a zdá sa, ako keby sa duchovia popravených takto chceli pomstiť na návštevníkoch a "dopriať" im trochu z ich utrpenia krátko pred smrťou. Na druhej strane sa však nájdu aj historky o priateľských duchoch, akým vraj je prízrak zlodeja oviec Johna Crowthera. Okrem neho však svedkovia vraj videli viaceré ďalšie prízraky zločincov, ako aj ich kata.

Jeden z nedávnych incidentov zahŕňal istú ženu, ktorá sa na noc v pube ubytovala v izbe č. 1. Pri jej večernej kúpeli ju však akási neviditeľná sila pritlačila a potopila pod vodu. Žena potom v panike kričala, že sa ju niekto pokúša zabiť, a jej krik bolo počuť v celom hostinci. Iní hostia zas v izbe č. 2 opisovali dotyky neviditeľných rúk, pociťovali nevraživú energiu a niečo ich opakovane ťahalo za uši. Súčasný majiteľ síce na duchov neverí, avšak sám uznáva, že s budovou čosi "nie je v poriadku". Jeho štvorročný vnuk mu už dokonca tvrdil, že zbadal nejaký prízrak, a to aj napriek tomu, že mu nikto predtým o takýchto podivných javoch nehovoril. Chlapec vtedy potreboval ísť na záchod, avšak vrátil sa hneď na to. Na otázku, prečo je už späť, odpovedal: "Muž v dlhých šatách ma nepustil cez dvere".


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára