12. februára 2018

Prípad La Rubia

15. septembra 1977 šiel vodič autobusu Antonio La Rubia krátko po druhej ráno do práce v brazílskom meste Paciencia, keď si na poli neďaleko svojho domova všimol obrovský kovový objekt v tvare klobúka. Muž sa po tomto pohľade rozhodol okamžite z miesta odísť, v čom mu však zabránil lúč modrého svetla, ktorý mu nedal šancu na útek. Takto sa začal jeden z najbizarnejších mimozemských únosov v histórii blízkych stretnutí.


Stroj mal podľa svedka na šírku cez 60 metrov a bol matnej sivej farby. Priamo z neho náhle vyšlo modré svetlo, ktoré La Rubiu na mieste paralyzovalo. V momente sa pri ňom taktiež objavili tri robotické bytosti, ktoré sa podľa jeho slov "zmaterializovali". Títo roboti, ako ich muž nazval, boli pokrytí šupinatým kovovým povrchom a na výšku merali asi 1,2 metra. Ich hlavy mali tvar rugbyovej lopty, z ktorých trčali rotujúce antény. Priamo cez stred ich hláv viedol pás zrkadiel s modrým odtieňom. Čo bolo ešte bizarnejšie, ich dlhé ruky predstavovali akési chápadlá podobné sloniemu chobotu a miesto nôh mali bytosti iba jeden stĺp, ktorý sa končil okrúhlym podstavcom. Okolo pásu mali taktiež upevnený opasok, na ktorom boli zavesené striekačky neznámej podstaty.

Jedna z bytostí potom k zdesenému mužovi pristúpila a namierila naňho jednu zo striekačiek, čím ho neznámou silou zdvihla zo zeme a nasmerovala priamo do neďaleko stojaceho stroja. Celá skupinka sa tak vzduchom premiestnila do útrob UFO. Vnútri sa okolo neho jeho robotickí únoscovia neustále pohybovali a La Rubia cítil, ako sa stroj vzniesol do vzduchu. Krátko na to ho znova osvietilo modré svetlo, po čom sa ocitol v okrúhlej miestnosti s celým tuctom týchto bytostí, zatiaľ čo jedna skupinka stála na jednej strane izby a druhá na opačnej. Zdalo sa taktiež, akoby sa medzi sebou rozprávali v tichom jazyku. V panike potom muž začal kričať a pýtať sa, čo sú bytosti vlastne zač a čo od neho chcú.

Na počudovanie sa po jeho výkrikoch odrazu roboti zvalili na zem, pričom si svojimi chápadlami pridržiavali antény, ktoré po zastavení teraz mali tvar lyžičky. La Rubiu však znova ožiarilo modré svetlo, čo ho paralyzovalo. Medzitým sa jeho únoscovia dali znova do poriadku a rozostavili sa po miestnosti. Podivné udalosti sa však až potom zmenili na úplne bizarné. Muž bol odvedený k podivnému prístroju, ktorý pripomínal elektronické klávesy. Jeden z robotov potom do prístroja umiestnil nejakú súčiastku.

Keď roboti s prístrojom manipulovali, svedok na stene zbadal sériu nezmyselných pohyblivých obrázkov. Väčšina z nich zobrazovala jeho samého, ako napríklad drží nákupnú tašku alebo ako stojí pri lopte. Na inom obrázku bol zas nahý a ležal na neviditeľnom stole, zatiaľ čo ho jeho únoscovia skúmali. Iné obrázky ukazovali sedliaka na svojom voze ťahanom koňmi, rušnú ulicu (pripomínajúcu Rio de Janeiro), starý vlak (bez okien) vchádzajúci do tunela či továreň plnú robotov, v ktorej sa vyrábali UFO. Jeden z najpodivnejších obrázkov zobrazoval psa, ktorý sa začal rozpúšťať "ako ovsená kaša". 

Počas tejto surreálnej prezentácie jeden z robotov muža bodol striekačkou do prostredníka a odobral mu krv. Tú potom vystriekol na stenu, z čoho sa následne utvoril obraz pozostávajúci z troch kruhov preťatých písmenom L. V tom momente sa však La Rubia bez varovania ocitol pred autobusovou stanicou, kde pracoval. Jeden z robotov ešte stál za ním, pričom mu nad hlavou viselo UFO, avšak bytosť aj stroj po chvíli zmizli na oblohe. Muž mal všetky veci znova pri sebe, avšak všimol si, že sa jeho hodinky zastavili. V ten deň La Rubia pracoval ako obvykle, no hneď cez víkend odrazu náhle ochorel. Trpel smädom, zvracaním, bolesťou hrdla a závratmi. 

V pondelok teda zašiel na prehliadku a so svojím zážitkom sa zveril istej zdravotnej sestre. Neskôr muža vyšetril aj psychológ v domnienke, že sa vodič zrejme pomiatol. Všetky testy však ukázali, že La Rubia je zdravý a mentálne v poriadku. Príznaky jeho náhlej choroby však trvali ešte niekoľko dní. V tomto prípade sa údajne objavil aj iný svedok, ktorý v tom čase videl veľké UFO, ako letí nad mestom. Týmto svedkom však bol miestny opilec, a tak jeho sa na jeho výpoveď radšej nikto nespoliehal. Ak bola táto nadmieru podivná udalosť skutočná, čo sa potom robotickí únoscovia zmätenému svedkovi vlastne snažili zdeliť? Ak by si aj La Rubia celý príbeh vymyslel, je nepravdepodobné, že by sa obťažoval s takými nezmyselnými detailami, ktoré by jeho výpovedi dodali ešte absurdnejší význam. Dodnes teda ide o jeden z najbizarnejších prípadov únosu mimozemskými bytosťami, ktorý sa nepodobá na žiadne iné známe prípady.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára