20. júna 2018

Kalkajaka - hora smrti

V austrálskom území Queensland leží národný park Black Mountain, v ktorom sa nachádza rovnomenná hora. Pôvodný názov domorodcov však znie Kalkajaka, čo znamená "miesto oštepu". Povrch hory tvoria ohromné žulové balvany, ktoré svojou tmavou farbou pôsobia odstrašujúco už z diaľky. Podľa miestnych je totiž hora nebezpečným miestom plným nadprirodzenej aktivity.

Už pôvodní domorodci sa hore vyhýbali, pretože verili, že na nej sídlia neznáme sily. Samotná hora podľa odborníkov vznikla už pred miliónmi rokov sopečnou erupciou, no mnohí tvrdia, že rozloženie samotných balvanov naznačuje cudzí zásah. Niektorí ľudia totiž prišli so správami, že mnohé kamene sú umiestnené v neprirodzených polohách, ako keby nimi nejaká sila už manipulovala. To viedlo k úvahám, že o Kalkajaku už mali v minulosti záujem mimozemské formy, ktoré kamene z nejakého dôvodu premiestnili. Okrem toho je hora známa pre zvuky a výkriky, ktoré nemajú známy pôvod, a najmä pre mnohé nevysvetlené zmiznutia zvierat aj ľudí, za čo väčšinou môžu praskliny a tunely pod jej povrchom. Nie všetky zmiznutia sa však dajú objasniť tak jednoducho. 

Najmä domorodci poznajú veľa príbehov, ktoré majú ostatných presvedčiť, aby sa miestu radšej vyhli. Podľa legiend totiž na tomto mieste žil liečiteľ, ktorý požadoval ľudské mäso. Miestne kmene sa ho tak báli, že mu radšej posielali chorých a slabých z vlastných skupín, len aby utíšili jeho hlad. Zdá sa dokonca, že hore sa z nejakého dôvodu vyhýba aj väčšina zvierat. To však môže byť tým, že aj mnohé divoké zvieratá poznajú nebezpečný povrch a skryté nástrahy Kalkajaky. Ďalšou podivnou záhadou sú aj hlásenia pilotov, ktorí nad horou leteli a hlásili zvláštne turbulencie z neznáma či zlyhávanie techniky na palube. V roku 1991 sa na hore uskutočnili viaceré merania týkajúce sa radiácie a magnetických polí, no tie neodhalili žiadne nezvyklé anomálie, čo záhadu ešte skomplikovalo.


Najznámejšími sú však príbehy o mnohých nezvestných ľuďoch, ktorí na hore zmizli. Medzi prvé zdokumentované prípady patrí zmiznutie kuriéra, ktorý tam roku 1877 zmizol aj so svojím koňom. Neskôr zmizol bandita Sugarfoot Jack s celou svojou bandou, keď sa muži skrývali v jaskyni priamo v hore. Polícia sa ich vydala hľadať, no po banditoch neostala ani jediná stopa. Len o pár rokov na to sa v jednej jaskyni ukryl iný zločinec, za ktorým sa krátko na to pustil istý strážnik. Keď však strážca zákona vošiel dnu, bolo to naposledy, čo ho niekto videl. Ani jeden z nich sa už na svetlo sveta nevrátil. V 20-tych rokoch nasledujúceho storočia sa zas na horu vybrali dvaja reportéri, ktorí chceli podobné tvrdenia overiť, avšak aj tí zmizli. Stopárov, ktorí ich mali nájsť, následne čakal rovnaký osud. Niet teda divu, že hore potom prischol názov "hora smrti".

Ešte desivejší prípad sa na hore odohral v roku 2001. Dvaja turisti, Ivan a Danny, sa pod horou rozhodli jednej noci utáboriť a prespať. Keď si však po zotmení ľahli do stanu, celé okolie odrazu neprirodzene stíchlo. Nebolo už počuť žiadne zvieratá, ktoré sú pre buš typické. Muži potom v jednom momente počuli rachot kameňov, ktorý sa postupne stupňoval. Znelo to, ako keby sa k nim z hory niekto blížil. V domnienke, že ide o niekoho iného, kto sa ich snaží zastrašiť, vybehol Danny zo stanu nasledovaný Ivanom s baterkou. Muži však zbadali niečo, čo nevyzeralo veľmi pozemsky. Pred nimi sa totiž objavila neforemná čierna masa, ktorá sa k nim zlovestne blížila. Tá však po chvíli zmizla, na čo sa všetky typické zvuky vrátili späť. Muži samozrejme po tomto zážitku okamžite z miesta ušli.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára