20. júla 2018

Rozmarný fantóm v Latrobe

V roku 1913 začal v pennsylvánskom meste Latrobe vyčíňať prízrak, ktorého ľudia kvôli rôznym darebáckym kúskom nakoniec označili za rozmarného. Tento duch rád spôsoboval chaos v kuchyniach, pričom jeho záľubou bolo najmä objímanie mladých žien a dievčat.

Všetko sa to začalo, keď sa bankár meno Herman Relig nasťahoval do domu na Cherry Street spolu s svojou manželkou a dieťaťom. Hneď počas prvého večera sedela žena spolu s dieťatom v jedálni a cítila, ako keby ich niekto sledoval. V jednom momente pani Relig vnímala, ako keby do jedálne niekto vošiel, aj keď samozrejme vedela, že sú v dome sami. Tento pocit v nej narastal každou minútou a pani domu sa neustále rozhliadala, ako keby čakala, že v kúte niekto bude stáť. Svetlo sviečok na stole však neodhalilo okrem jedálne nič navyše. Veci sa však zdramatizovali v momente, keď všetky taniere a poháre zleteli zo stola s hlasným rachotom na zem. Pani Relig v strachu schytila svoje dieťa a šla preskúmať miesto činu. Vyzeralo to, ako keby nejaká neviditeľná ruka jedným šmahom zhodila všetky veci dolu. V tom momente sa však žena vydesila ešte viac.

Okolo jej bokov sa odrazu ovinuli ruky neznámeho fantóma. Žena dokonca tvrdila, že cítila ľadovo studené prsty, ktoré ju stláčali. To už na ňu bolo priveľa, a tak pani so svojím dieťaťom z domu v panike ušla. To však nebolo jediné stretnutie s týmto naničhodným duchom. Iba deň po tomto stretnutí sa prízrak predviedol v domácnosti rodiny Waldenecksovcov na Spring Street. Rodina pozostávala z otca, matky a dvoch mladých dcér, Florence a Katherine. Podobne ako v prvom prípade, duch sa spočiatku zameral na kuchyňu. Drevená piecka sa pred zrakmi šokovanej rodiny v jednom momente vzniesla do vzduchu a vznášala sa nad zemou. Po tomto incidente obe dcéry na sebe pocítili dotyky studených neviditeľných rúk, čo ich značne vydesilo. 

Toho februára sa táto prízračná aktivita objavila ešte v štyroch ďalších domácnostiach v Latrobe. Semplerovci, Kingbrookovci, Cartosovci a Donnelleyovci nahlásili podobné strašidelné javy v ich domoch. Vo všetkých prípadoch sa znova duch zameral na ženy, kedy sa ich bez ostychu začal dotýkať. Po týchto udalostiach však aktivita neznámeho fantóma zmizla rovnako náhle, ako začala. Príbehy o jeho vyčíňaní sa objavili aj v novinách, pričom polícia aj napriek pátraniu nemohla nájsť žiadneho vinníka. Podľa popisu by teda mohlo ísť o vyčíňanie poltergeista, čo naznačuje aj náhly nárast a koniec nadprirodzenej aktivity. Identita tohto ducha ostala záhadou a na celú udalosť z Latrobe sa krátko na to zabudlo. O autenticite tohto prípadu však nikdy nikto nepochyboval.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára