17. septembra 2018

Berlínsky "dom smrti"

V berlínskych novinách "Bild" sa len pred pár rokmi objavil článok o dome v oblasti Spandau, ktorý si po mnohých úmrtiach spojených so samotnou budovou vyslúžil názov "dom smrti". Počas 15 rokov totiž prišlo o život až 9 ľudí, ktorí dom obývali alebo s ním boli v blízkej spojitosti, čo prispelo k temnej reputácii a historkám o tomto mieste.

Neslávne známy dom, ktorého presná lokácia však nie je známa, sa do povedomia miestnych a neskôr aj širokého okolia dostal po viacerých podivných úmrtiach. Dom bol postavený len pred necelými 30 rokmi, no za tú dobu sa v ňom zhromaždilo mnoho desivej histórie. Najnovším úmrtím, ktoré s ním je spájané, je smrť vedca menom Lorin W., ktorý pracoval pre firmu Siemens. Ten jedného dňa nechtiac svojím autom nabúral na semaforoch do iného vodiča. Druhý vodič však z auta vystúpil a volal na políciu, na čo Lorin W. zareagoval tak, že z miesta zbesilo ušiel. To sa mu však onedlho stalo osudným, keď na diaľnici pri úteku v rýchlosti asi 200 km/h stratil nad svojím vozidlom kontrolu a pri havárii zomrel. To však bolo len jedným z úmrtí spájaných s domom.

Predchádzajúci majiteľ, ktorý na hornom poschodí viedol nevestinec, zomrel taktiež pri nehode roku 2003, kedy na svojej motorke havaroval na neďalekej ceste a prišiel pri tom o hlavu. Neskôr, v roku 2012 bola do domu privolaná berlínska polícia. V jednej prenajatej izbe sa totiž našli telá 69-ročného Kristiana B., jeho 28-ročnej manželky Karin a ich dvoch synov vo veku 3 a 6 rokov. Ukázalo sa, že zadĺžený investičný konzultant najprv zavraždil svoju ženu a deti a následne spáchal samovraždu. Zistilo sa tiež, že Kristian v minulosti taktiež umiestnil svoju novorodenú dcéru do tzv. "babyboxu", kde sa napríklad matky môžu zbaviť nechcených detí.

Okrem týchto tragédií sa ešte v roku 2000 v dome stala iná samovražda, kedy istý okupant z Holandska utesnil všetky dvere a okná svojej izby a následne vnútri zapálil gril. Muž zomrel na otravu dymom. Pri inej príležitosti sa zas v dome našli telá britského novinára Johna D. a jeho partnera Jörga K. Obaja muži mali pokročilé štádium AIDS, a tak sa spolu rozhodli spáchať samovraždu. Po všetkých týchto udalostiach sa teda niet čomu diviť, že ľudia o dome a samotnej lokalite rozprávajú rôzne historky. Ide len o tragické náhody, alebo je dom (alebo pôda, na ktorej je postavený) skutočne prekliaty?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára