25. júla 2019

Upír z Church Hill Tunnel

V roku 1925 bol tunel Church Hill neďaleko Richmondu vo Vigínii v zlom stave, čo mali napraviť rekonštrukčné práce. K tomu však nedošlo, pretože v októbri 1925 sa tunel zrútil vo chvíli keď ním prechádzal vlak s robotníkmi. Táto tragédia dala zrod legende nielen o strašidelnom tuneli, ale aj o bytosti, ktorá je dodnes známa ako upír z Richmondu.

Tunel bol asi od roku 1900 opustený, až kým sa ho o 25 rokov železnice nerozhodli vrátiť do prevádzky. Už dlhšie však boli hlásené problémy ako presakovanie vody a nestabilnosť tunela, čo predstavovalo veľké riziko. 2. októbra 1925, kedy už práca na stavbe prebiehala, vošiel vlak s 10 vagónmi pod vedením Thomasa Masona dnu západným vchodom. Robotníci mali vagóny naložiť zeminou, no bolo už neskoro, keď si niektorí všimli, že zo stropu začínajú padať tehly. Muži sa teda okamžite pustili do behu, pričom tehly medzitým odstavili prísun elektriny a tunel sa ocitol v tme. Tragédia však bola na svete a vyviazli z nej len dvaja robotníci, ktorí sa zo sutín dostali. Jeden z nich však mal silné popáleniny spôsobené explóziou kotla a zomrel o niekoľko hodín neskôr. Ostatní muži ostali pochovaní v hlbinách tunela.

Okamžite boli spustené záchranné práce, no realita bola zložitejšia ako očakávania. Tunel sa pri odpratávaní stále viac zasypával a jediné telo, ktoré záchranári dostali von, bolo Masonove. Ostatných pracovníkov sa nikdy nepodarilo nájsť a dostať von. No už tam sa objavujú zmienky o legende, ktorú si miestni rozprávajú dodnes. Krátko po katastrofe vraj niektorí okolostojaci údajne zbadali, ako zo sutín vyliezla tmavá postava, ktorá bola od krvi. "Muž" bol vraj veľmi chudý, mal výrazné zuby a z kostí mu ovísala koža. Potom sa vraj pustil do behu, až kým nezmizol na neďalekom cintoríne Hollywood Cemetery. Svedkovia tvrdili, že bytosť zmizla v hrobke, na ktorej je meno W. W. Pool.


Po niekoľkých týždňoch neúspešných záchranných pokusov štát nakoniec rozhodol vstup do tunela z bezpečnostných príčin zamurovať. Tento príbeh oblasťou koloval dlhé roky, čo samozrejme začalo priťahovať stále viac zvedavcov, ktorí chceli Richmondského upíra vidieť. Niektorí dokonca tvrdili, že upír sa na robotníkov vrhol a začal im piť krv hneď ako sa strop zrútil, a následne z miesta ušiel. Viacerí miestni s bujnou fantáziou veria, že upír sa možno v tmavom tuneli vyskytuje dodnes. Svedkovia však opisovali iné javy prízračného charakteru. Zo zasypaného tunela sa vraj niekedy ozývajú výkriky mužov, ktorí žiadajú, aby "ich dostali von". Počuť vraj tiež aj škrípanie lokomotívy či zvuky kopania lopatami. Tunel je dnes značne zaplavený a vstupovať doň je nebezpečné. Aj tak sa však stále nájdu odvážlivci, ktorí týmto historkám veria a chcú sa o nich presvedčiť na vlastnej koži. Spomínaného upíra však od tragédie ešte nikto iný nestretol.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára