29. marca 2013

Clinton Road: najdesivejšia cesta Ameriky

16-kilometrový úsek istej cesty v štáte New Jersey sa vyznačuje svojou strašidelnou reputáciou už len kvôli mnohým výpovediam svedkov, ktorí na ceste zažili stretnutia s nadprirodzenými javmi. Mnoho z týchto príbehov sa objavilo i v známom časopise Weird NJ. Cestu obklopujú husté lesy a stopy po osídlení sú naozaj nevýrazné. Spomedzi mnohých strašidelných ciest sveta sa Clinton Road radí medzi najznámejšie.

Paranormálne javy

Existuje mnoho rôznych príbehov, ktoré sa viažu k rozličným úsekom cesty. Jeden z najznámejších vraví o duchovi malého chlapca, ktorý údajne tragicky umrel, keď spadol z mosta. Legenda hovorí, že keď niekto z mosta do vody hodí mincu, chlapec ju hodí späť. Niektorí údajne videli chlapcov prízrak a iní zas iba jeho tvár vo vode. Iné príbehy vravia o prízračných vozidlách. Jedno takéto Camaro z druhého sveta vraj šoféruje dievča, ktoré na ceste havarovalo a umrelo roku 1988. Objavili sa takisto správy o démonickom nákladiaku alebo pickupe, ktorý autá na opustenej ceste prenasleduje a snaží sa ich z cesty vytlačiť. Svedkovia kempujúci pri neďalekom jazere taktiež tvrdili, že videli dvoch lesných správcov, no ako sa nakoniec ukázalo, neboli z mäsa a kostí.

Akoby duchárske príbehy nestačili, medzi ľuďmi kolujú príbehy o akýchsi neznámych tvoroch a hybridoch, ktoré sa okolitými lesmi zakrádajú. Historky hovoria o vlčích stvoreniach a pekelných psoch, ktorým oči svietia na červeno. Niektorí miestni vraj stretli aj veľkého tvora podobného netopierovi (v tomto prípade môže ísť o slávneho Diabla z Jersey).

Pri ceste sa taktiež nachádzajú kužeľovité stavby z kameňov, ktoré boli postavené druidmi. Povráva sa, že ak sa týmito miestami zvedavci potulujú v nesprávnom čase, starodávne rituály na nich uvrhnú kliatbu.

Roku 1905 neďaleko jazera vyrástla zaujímavá stavba menom Cross Castle, ktorú postavil muž menom Richard Cross pre svoju rodinu. Neskôr však malý zámok vyhorel a spustol a tým začal priťahovať teenagerov. Tvrdí sa, že budovu si zvolili satanisti, čo dokazovali aj nápisy na stenách vnútri domu. Ľudia prechádzajúci okolo budovy zažívali podivné veci: boli náhle poškriabaní, dotýkali sa ich neviditeľné ruky a dokonca mávali zvláštne videnia. V lesoch niektorí údajne praktizovali i rituály spojené s náboženstvom wicca. Vyskytli sa dokonca i príbehy o pôsobení Ku-Klux Klanu.

Odľahlá lokalita cesty sa stala vyhľadávaným miestom pre členov mafie. Pozdĺž cesty boli nachádzané mŕtve telá, ktoré tu nájomní vrahovia mafie odhadzovali. V oblasti dlho pôsobil jeden známy zabijak menom Richard Kuklinski, ktorého kvôli jeho chladnokrvným metódam prezývali The Iceman.

Podivných príbehov, ktoré sa k ceste viažu, je až príliš veľa na to, aby sa dali len tak zavrhnúť. I keď niektoré historky môžu byť iba miestne legendy alebo produkt fantázie vydesených cestovateľov, viaceré svedectvá naznačujú, že Clinton Road je naozaj oblasť, ktorú je najlepšie obísť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára