29. marca 2013

Incident Shag Harbour

S malou rybárskou dedinou Shag Harbour, ktorá sa nachádza v kanadskej provincii Nové Škótsko, sa spája podivný prípad havárie údajnej vesmírnej lode do vôd blízkeho zálivu.

4. októbra 1967 asi o 23:20 miestni videli, ako niečo letí nad vodami zálivu. Objekt však po chvíli začal vydávať piskľavé zvuky, ktoré značili, že čosi nie je v poriadku. Na konci sa ozvala silná rana, pričom svedkovia potvrdili, že zvuky sa podobali zhodeniu bomby. Incident videlo asi 11 svedkov. Tvrdili, že išlo pravdepodobne o lietadlo, čoho sa chytili aj autority. Z okolitých leteckých základní však nechýbalo ani jediné lietadlo. Nikdy sa presne nepodarilo určiť, o aký objekt šlo, a tak bol kanadskou vládou označený ako UFO – neidentifikovateľný lietajúci objekt.

Armáda sa onedlho pustila do záchrany, alebo prinajmenšom vytiahnutia objektu z vôd. Miestni rybári taktiež svojimi loďami prečesávali hladinu v nádeji, že nájdu preživších. Nenašli sa však žiadne telá ani trosky a ani ďalšie trojdňové pátranie neprinieslo žiadne stopy po havárii. Objavili sa i rôzne konšpiračné teórie, zahŕňajúce aj existenciu tajnej oblasti Area 51 v Kanade, no žiadne z nich sa nepodložili dôkazmi. Incident sa nikdy nepodarilo vysvetliť.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára