2. apríla 2013

Queen Mary: Loď duchov

Queen Mary slúžila v polovici 20. storočia ako zaoceánsky parník, ktorý križoval vody severného Atlantiku. Počas 2. svetovej vojny prepravovala vojakov do Veľkej Británie pod krycím názvom The Gray Ghost - Sivý duch. V roku 1967 bola ukotvená v prístave Long Beach v Kalifornii a prestavaná na hotel.


A práve v tomto období sa začala písať strašidelná história tohto kedysi najväčšieho zaoceánskeho plavidla na svete. Podľa množstva svedectiev je centrom paranormálnych javov inžinierska miestnosť. Tá bola len rok po otvorení hotela svedkom tragédie. Len sedemnásťročný člen posádky, ktorý sa tu snažil zahasiť vznikajúci požiar, bol nešťastnou náhodou rozdrvený mohutnými dverami.

Z miestnosti je občas počuť nevysvetliteľné klopanie, ktoré počulo množstvo náhodných svedkov. Množstvo hostí tiež uviedlo, že na palube hotela Queen Mary zazreli tajuplný prízrak, ktorí svorne opísali ako dámu v bielom.

Ďalším strašidelným miestom má byť lodný bazén, kde sa údajne zjavujú duchovia tragicky zosnulých detí. Najčastejším prízrakom, ktorého v okolí bazéna vídať, je duch malého dievčatka, ktoré si kedysi na tomto mieste zlomilo väzy. Mátať má však aj v lodných kajutách, kde sa v noci občas premiestňuje nábytok a nič netušiaci hostia môžu pocítiť aj dotyk neviditeľných rúk.

Ak sa nebojíte, ráčte vstúpiť na palubu!

FOTO: wikipedia.org

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára