18. júla 2013

Záhadný "trojoký muž"

Štát Južná Karolína sa okrem slávneho Jašterieho muža pýši i mnohými strašidelnými príbehmi a miestnymi legendami. Jednou z nich je aj historka o univerzite University of South Carolina v meste Columbia. V tuneloch a priestoroch pod školskou pôdou sa vraj už viac ako 50 rokov zakráda neznámy fantóm, ktorý dostal pomenovanie "trojoký muž".

"Trojokého muža" prvýkrát svedkovia videli 12. novembra 1949. Dvaja študenti, ktorí šli večer pred jedenástou pri historickej budove Longstreet Theater, zrazu zbadali muža so sivou tvárou a v akomsi striebornom oblečení, ktorý "dával dolu poklop z kanála, vošiel do podzemia a potom za sebou ešte riadne poklop zasunul na pôvodné miesto". Jeden zo študentov menom Christopher Nichols potom o tomto zážitku aj uverejnil článok, v ktorom záhadnú bytosť nazval "kanálový muž". Po niekoľkých týždňoch však tento incident upadol do zabudnutia.

Približne o pol roka, 7. apríla 1950, "kanálového muža" videli znova. Príslušník univerzitnej polície za Longstreet Theater našiel dve roztrhané sliepky, pričom perie a vnútornosti boli rozhádzané po celej nakladacej rampe budovy. Spočiatku predpokladal, že to spôsobili študenti alebo vandali a tak šiel nález oznámiť vysielačkou. Keď však strážnik vyšiel z auta a vrátil sa na miesto činu, našiel pri pozostatkoch sliepok skrčenú postavu. Keď na ňu namieril svojou baterkou, naskytol sa mu bizarný pohľad. Tvár muža mala neprirodzený tvar i farbu a zo stredu jeho čela sa na strážnika pozeralo tretie oko. Policajt ustúpil a rýchlo zavolal posily. Keď však prišli ďalší strážnici, na scéne ostali už len zvyšky sliepok a i keď bol strážnik hysterický, nepodarilo sa mu jeho kolegov presvedčiť o "mužovi s tretím okom".

Na konci 60. rokov sa podzemné tunely pod univerzitou stali obľúbeným miestom študentov. Jednej októbrovej noci sa skupina chlapcov rozhodla zo srandy zísť do podzemia. Pri svojich potulkách temnými chodbami však zrazu za jedným rohom narazili na "zmrzačeného muža oblečeného v striebornom". Táto podivná postava prekvapenú skupinku napadla kovovou rúrou, pričom jeden z chlapcov spadol na zem, no utrpel iba odreniny a slabý šok. Dvaja starší študenti hneď išli incident oznámiť na políciu a ešte v ten večer sa rozbehol prvý lov na "trojokého muža". Po dlhých hodinách prehľadávania tunelov sa však nenašlo nič. Kvôli bezpečnosti sa však zapečatili viaceré vchody do podzemia a bol doňho zakázaný vstup.

Istý pracovník, ktorý na univerzite dodnes pracuje, tvrdí, že do tunelov nikdy nechodia ani údržbári, iba ak by to bolo výlučne nevyhnutné. Viacero hlásení sa objavilo i v 80. a 90. rokoch, no väčšina z nich bola políciou zamietnutá. Škola sa postarala o opatrenia, podľa ktorých príliš zvedaví študenti, ktorí vstúpia do tunelov napriek zákazu, budú vylúčení. O záhadnom "trojokom mužovi" sa však i napriek rozsiahlemu pátraniu nikdy nepodarilo nájsť žiaden fyzický dôkaz, ktorý by jeho existenciu potvrdzoval. Je to snáď duch? Alebo mimozemšťan? Ide len o nemiestny vtip študentov? Vyzerá to skôr tak, že historky o podivnej bytosti sa zakladajú na rozprávaní znudených študentov, ktorí si na univerzite krátili dlhé chvíľky strašidelnými príbehmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára