16. októbra 2013

Príliš podivné náhody, 5. časť

Svet je plný udivujúcich náhod a synchrónnych udalostí, ktoré vzdorujú akémukoľvek logickému vysvetleniu. Sú tieto úžasné príbehy iba obyčajnými náhodami, alebo ide o zásah osudu?

V piatej časti podivných náhod si priblížime životy a osudy dvoch významných amerických prezidentov, ktorých príbehy sú si tak podobné, že je ťažké vysvetľovať si ich jednoducho ako náhodu. Pre mnohých sú paralely v životoch Abrahama Lincolna a Johna Fitzgeralda Kennedyho dôkazom o akejsi "reinkarnácii" či histórii, ktorá sa opakuje.

Obaja boli do kongresu zvolení v 46. roku 19. a 20. storočia. Obaja boli za prezidenta zvolení v 60. roku a u obidvoch sa viedol spor o legálnosti ich zvolenia. Taktiež boli rýchlo konfrontovaní s problematikou práv čiernych občanov. Obaja boli počas svojej vlády zavraždení a obaja prišli o syna. Lincolnov poradca sa volal Kennedy a dokonca mu poradil, aby do divadla nešiel, pretože naňho bude spáchaný atentát. Kennedyho sekretárka, ktorá sa volala Lincoln, zas svojmu prezidentovi radila, aby necestoval do Dallasu, kde bol nakoniec zavraždený. Abraham Lincoln mal citový vzťah k miestu Monroe v Marylande, ktoré navštívil týždeň pred atentátom. Kennedy mal zas vzťah s herečkou Marylin Monroe. A to ešte ani zďaleka nie je všetko.



Obaja boli zastrelení v piatok zozadu do hlavy, v prítomnosti ich manželiek. V oboch prípadoch sa v ich prítomnosti nachádzal ešte iný pár a zranená bola tiež v oboch prípadoch jedna osoba v sprievode prezidentov. Lincoln bol zastrelený v divadle Ford's Theatre. Kennedy zas v aute Ford Lincoln. Obaja atentátnici boli narodení v 39. roku storočia a obaja boli z juhu, propagujúci extrémistické názory. Taktiež sú obaja známi aj svojím stredným menom. Po vražde Lincolna utiekol John Wilkes Booth z divadla do skladu, kde bol chytený. Po útoku na Kennedyho zas Lee Harvey Oswald utiekol zo skladu do divadla. Na oboch vrahov čakal taký istý osud – bol na nich spáchaný atentát ešte pred súdnym procesom.

Obaja nástupcovia prezidentov boli demokrati z juhu, boli viceprezidentmi a obaja sa volali Johnson. Taktiež sa narodili v 8. roku storočí a pôvodne boli senátormi. Truhly oboch prezidentov boli na smútočnom pochode nesené na tom istom podstavci. Z toho všetkého sa teda zdá, že história sa niekedy naozaj opakuje. Kto by tomu neveril, môže všetky tieto udalosti prisudzovať ohromnej náhode, no pri takom množstve doslova identických udalostí sa už význam slova náhoda pomaly stráca. Vyzerá to skôr tak, že to všetko nepriamo svedčí o tom, že prezident Kennedy bol reinkarnáciou prezidenta Lincolna. Či tomu uveríme, je už len na nás.

1. časť
2. časť
3. časť
4. časť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára