4. novembra 2013

Kam sa podel Jeremy Bright?

V auguste roku 1986 sa 14-ročný Jeremy Bright vybral do lunaparku v oregonskom okrese Coos County. Tam však už nedošiel a zdalo sa, akoby sa po ňom doslova zľahla zem. Jeho matka vedela, že v čase, keď prišiel lunapark, sa Jeremy často zdržiaval v dome svojho nevlastného otca. Sestra Jeremyho tvrdila, že s bratom chodili do lunaparku každý rok a tento nebol výnimkou. I napriek tomu je však chlapec stále i po 27 rokoch nezvestný, pričom sa stále neobjavili žiadne dôkazy o tom, čo sa mu mohlo prihodiť.

Polícia rozbehla po chlapcovom zmiznutí veľké pátranie. Prehľadaný bol každý kút jeho približnej trasy, a keďže sa predpokladalo, že chlapec si cestu skrátil cez les, pátracie tímy prečesali každý krík a dokonca i vodné toky. Autority však mali i po neúspešnom hľadaní tušenie, že Jeremy sa stále nachádza v oblasti Coos County, no prípad už neskôr brali ako vraždu. Nikto presne nevedel povedať, či sa chlapec vôbec do lunaparku dostal, keďže sa so svojou sestrou nestretol na dohodnutom mieste o piatej poobede.

Onedlho sa začali šíriť rôzne podivné zvesti. Niektorí tvrdili, že ho uniesol šialený pracovník lunaparku, iní zas, že ho cestou unieslo UFO. Viacerí však verili, že jeho telo je pochované niekde v lese, alebo že Jeremy dokonca skončil v žalúdku divej zveri. Objavili sa i tvrdenia o tom, že keďže mal tak rád lunapark, jednoducho sa pridal k ostatným pracovníkom a odcestoval s nimi preč. Prečo by ale o tom nedal vedieť svojej rodine? Potom sa však objavilo tvrdenie jeho sestry, ktorá polícii povedala, že v lunaparku videla Jeremyho, ako sa baví s dvoma neznámymi mužmi. Mala vtedy však len 9 rokov a nikto nepredpokladal, že by sa jej starší brat zachoval tak, že by ju nechal samú.

Objavilo sa aj niekoľko podozrivých, ktorí však s políciou odmietli spolupracovať, a tak vyšetrovanie uviazlo na mŕtvom bode. Jeho matka už po rokoch hľadanie vinníka vzdala a jediné, čo si želá, je nájsť aspoň pozostatky svojho syna, aby ho mohla uložiť k odpočinku. Kde sa teda podel Jeremy Bright? Keďže sa nenašli žiadne fyzické dôkazy, je možné, že chlapec naozaj sám kdesi utiekol, alebo bol unesený ďaleko od domova. Jednalo sa snáď o únos nadprirodzenej povahy? Tieto a ďalšie otázky ostávajú dnes stále neobjasnené.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára