20. decembra 2014

Posadnutie Marie Talarico

13. februára 1936 bolo pod mostom Morandi v talianskom meste Catanzaro nájdené telo miestneho muža menom Giuseppe "Pepe" Veraldi. Telo bolo dokaličené a bolo zjavné, že príčinou smrti bol pád z vysokého mosta. Polícia sa pre nedostatok dôkazov nakoniec zhodla, že išlo o samovraždu a prípad uzavrela. Mŕtvy muž sa však o nejaký čas kvôli nespravodlivosti mal vrátiť a dať veci do poriadku.

Príčinou Pepeho smrti boli devastačné poranenia hlavy, ktoré pri páde utrpel. Proti rozsudku polície následne protestovala aj rodina mŕtveho, ktorá tvrdila, že Pepe nemal žiaden dôvod na samovraždu, no autority už prípad znova neotvorili. O prípade sa v meste hovorilo ešte niekoľko mesiacov, no udalosť nakoniec upadla do zabudnutia. Bolo to až o tri roky neskôr, kedy sa Pepeho smrť znova začal rozoberať za veľmi podivných okolností.

Jedného rána v januári 1939 šlo mladé dievča menom Maria Talarico po tom istom moste, kde zomrel Pepe. V polovici mosta sa však Maria zastavila, prešla k zábradliu a náhle omdlela. Ľudia nablízku jej však pomohli a vzali ju domov. Doma sa dievča prebudilo a zdalo sa, že je už v poriadku a je sama sebou. Na šok všetkých však Maria odrazu prehovorila drsným mužským hlasom a vyhlasovala, že je Pepe Veraldi a chce hovoriť s jeho matkou. Po počiatočnom ohromení sa jeden sused nakoniec podujal zájsť za pani Veraldi. Medzitým si "Pepe" vypýtal víno, cigarety a balíček kariet. Chcel si totiž s ostatnými mužmi v dome zahrať partiu, zatiaľ čo príde jeho matka. Všetci v tom momente vedeli, že Maria teraz nie je Mariou.

Keď pani Veraldi dorazila do domu, Pepe jej narýchlo cez Mariu oznámil, že jeho smrť predstavovala vraždu, no nespomenul meno svojho vraha. Po týchto šokujúcich správach sa Maria postavila a bežala rovno na miesto pod mostom, kde sa našlo Pepeho telo. Na miesto dorazilo celé osadenstvo domu a pani Veraldi svojmu mŕtvemu synovi prikázala, aby opustil Mariino telo, čo sa aj zjavne stalo. Maria sa hneď "prebudila", no nevedela si spomenúť na nič z toho, čo sa v poslednom čase od prechádzania cez most udialo. Pani Veraldi šla hneď na políciu vyrozprávať, čo sa stalo, no na neveľké počudovanie jej nikto nechcel uveriť. Nikto taktiež stále nevedel vrahovo meno, a tak sa nedalo robiť o nič viac ako pri prvom vyšetrovaní.

Príbeh sa tu mohol skončiť, no nestalo sa tak. O 9 rokov po incidente s Mariou pani Veraldi dostala list od jedného starého Pepeho kamaráta, ktorý žil v Argentíne. Muž sa v liste priznal, že Pepeho zabil po tom, čo sa pohádali kvôli nejakej žene. Pomohli mu pritom ďalší traja muži, ktorých vrah v liste aj vymenoval. Pani Veraldi tak konečne mala aspoň nejaký dôkaz, že jej syn sa s ňou v tej deň vskutku spojil z ríše mŕtvych. Po ďalšej návšteve polície sa dvoch mužov podarilo vypátrať, na čo boli vyšetrovaní a odsúdení na pobyt vo väzení. Pepeho duch sa potom už nikdy nesnažil s nikým nadviazať kontakt a Maria už nemala žiadne ďalšie paranormálne zážitky, čo znamenalo len jediné – spravodlivosť bola nakoniec vykonaná a obeť vraždy mohla odpočívať v pokoji.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára