14. februára 2017

Prečo zomrela Carissa Glenn?

V roku 2008 Veľkú Britániu obleteli správy o smrti 18-ročnej študentky menom Carissa Glenn, ktorá zomrela za podivných okolností. Oficiálne správy uvádzali, že dievča sa obesilo vo svojom byte uprostred noci po tom, čo začala byť námesačná. Detaily tohto prípadu sú však znepokojivejšie, ako sa na prvý pohľad zdajú.

Carissa mala podľa najbližších už dlhšie problémy s námesačníctvom, kedy často v noci vstávala z postele a nevedomky robila iné činnosti. Po tom, čo úspešne absolvovala skúšky, sa Carissa presťahovala z rodného Leedsu do cornwallského mesta St Ives, kde si chcela nájsť prácu a byť tak bližšie k svojim priateľom. Krátko na to, čo sa do nového bytu nasťahovala, sa však dopočula o žene, ktorá sa v byte len nedávno údajne obesila. Tento fakt bol vraj neskôr políciou označený za nepravdivý, avšak mladá žena si tieto príbehy zjavne vzala k srdcu. Onedlho totiž začala rodičom domov telefonovať stále častejšie a tvrdila im, že v jej byte cíti prítomnosť niekoho neznámeho. Jej sestra Lara dokonca potvrdila, že Carissa bola vždy vystrašená zo všetkého nadprirodzeného.

Carissa sa krátko pred smrťou tiež najbližším zdôverila, že máva opakované, veľmi živé nočné mory, v ktorých vidí predchádzajúcu mŕtvu obyvateľku jej bytu. Priateľkám sa zdôverila, že sa sama bojí a že do bytu po zotmení chodí s veľkou nechuťou. Deň predtým, ako zomrela, pracovala v bare a následne vypila niekoľko drinkov s priateľmi. Domov odišla niekedy nadránom, no keď sa na druhý deň v práci neukazovala, jej kolegovia a známi vytušili, že niečo je zle. To už však mladá žena bola mŕtva. Po tom, čo sa násilím dostali do jej bytu, našli ju obesenú v kúpeľni. Koroner potvrdil, že obsah alkoholu v jej krvi dvakrát presiahol povolenú dávku na šoférovanie, avšak to zrejme veľmi na jej smrti podiel nemalo. Prípad bol krátko na to označený za "nevedomú" samovraždu, pričom vyšetrovatelia boli presvedčení, že dievča sa obesilo v spánku.

Blízki aj rodina vylúčili tvrdenia, že by Carissa spáchala samovraždu z vlastného rozhodnutia. Išlo vraj o veselé a obľúbené dievča, ktoré malo mnoho priateľov. Niekoľko vecí ju z času na čas trápilo, no nikto neveril, že by ich brala tak vážne, že by skoncovala so životom. Jej matka, ktorá spánkové problémy svojej dcéry poznala, sa vyjadrila, že Carissa bola zrejme v napol bdelom stave medzi snom a bdením, keď zomrela. Tvrdila tiež, že Carissu presviedčala, aby sa vrátila domov, kde by jej vybavili iné bývanie, nakoľko jej dcéra krátko pred smrťou vyvolávala niekoľkokrát týždenne, že má v novom byte strach. Carissa prepadala podľa slov jej sestry strachu veľmi ľahko, čo mohlo spôsobiť silné psychické napätie. Či už za smrťou Carissy Glenn naozaj stáli nadprirodzené sily a nepokojný duch, alebo išlo len o psychický skrat, ktorý prišiel dokonca v spánku, to sa dodnes nevie.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára