9. marca 2017

Vermontský prasačí muž

Kedysi v roku 1971 začali ľudia v oblasti Devils Washbowl a v meste Northfield v americkom Vermonte vídať záhadného, nanajvýš odpudivého tvora, ktorý rýchlo dostal pomenovanie "Pigman", teda prasačí muž. Tento tvor vraj vyzeral ako nahý muž so svetlou kožou, avšak miesto ľudskej tváre mal prasačiu hlavu a správal sa skôr ako zviera, než ako človek.

Asi prvé pozorovanie prasačieho muža sa odohralo jednu noc na farme neďaleko Northfieldu. Zatiaľ čo farmár po dlhom dni oddychoval vo svojom dome, začul zvonka akési neobvyklé zvuky. Vyšiel teda von a rozsvietil svetlo na verande, očakávajúc, že narazí na túlavého psa alebo mačku. Na jeho zdesenie sa však ocitol tvárou v tvár tvorovi, ktorého nedokázala zaradiť k ni++jakého známemu druhu. Keď neskôr vypovedal na polícii, tvrdil, že najprv zazrel nahú mužskú postavu, ktorá sa hrabe v jeho smetiach. Hlavu mal však tento tvor úplne zvieraciu, pričom jej dominoval prasačí rypák. Namiesto rúk mal tiež akési pazúry a pokrytý bol svetlými chlpmi. Farmár bol z tohto zjavenia v šoku, na čo tvor vydal desivý zvuk, ako keby si uvedomoval, že ho pristihli. Prasačí muž potom utiekol do polí a stratil sa v tme.

Autority si najprv mysleli, že farmár si zrejme vypil viac, než trebalo. O pár dní sa však odohralo ďalšie, ešte šokujúcejšie stretnutie s obludou. Študenti mali toho večera v meste tanečný večierok, keď sa niekoľkí z nich odpojili a rozhodli sa ísť do lesa, kde by si dali zopár pív. Išli pritom na známe miesto, ktoré miestni poznali pod názvom "piesočná jama". Už cestou lesom však partia narazila na nahého muža, ktorý sa nad niečím skláňal a vydával neľudské zvuky. Tvor sa potom vzpriamil a pozrel sa priamo na študentov, ktorí v hrôze zistili, že "muž" má prasačiu hlavu. Všetci neskôr prisahali, že tvor bol pokrytý krvou z nejakého mŕtveho zvieraťa, ktoré práve žral. Následne prasačí muž pomaly odkráčal do lesa, pričom sa pohyboval po dvoch nohách ako človek.

 

Študenti potom utekali do mesta, kde túto príhodu vyrozprávali dospelým. Tí na nich videli, že sú vskutku veľmi vydesení, a tak usúdili, že niečo ich v lesoch naozaj vystrašilo. Niektorí sa domnievali, že si z nich len vystrelil nejaký ich kamarát, a tak sa na miesto do lesa vydali. Nenašlo sa však nič zaujímavé okrem pošliapaného porastu, po ktorom muselo prejsť nejaké väčšie zviera či bytosť. Krátko po príhode v lese sa taktiež objavili vodiči, korí tvrdili, že ich pri prechádzaní oblasťou Devils Washbowl prenasledoval podivný tvor, ktorý ako keby naháňal ich autá. Viacero detí z mesta a okolia taktiež začalo tvrdiť, že prasačieho muža videli. Oblasť rýchlo upadala do masovej hystérie.

Jeden prípad zahŕňal mladý párik, ktorý sa zastavil v lese. Chlapec si totiž na kraj lesa šiel uľaviť, zatiaľ čo jeho priateľka čakala v aute. Chlapec však odrazu pred sebou zbadal mohutnú, svalnatú postavu muža s prasačou hlavou. Tvor ho potom postrčil tak silno, že chlapec spadol dozadu na auto, ktoré sa dokonca zaknísalo. Dievča však začalo silno kričať, čo zjavne netvora odohnalo. Keď sa obaja vrátili domov, chlapec zbadal, že má na hrudi veľké škrabance. Polícii potom povedal, že tento tvor musel mať 2 a pol, ak nie až 3 metre na výšku. Pri inej príležitosti si zas partia turistov pri ceste lesom všimla, že na nich niekto hádže konáre a kamene. Počuli pritom tiež zvuky, ktoré boli veľmi podobné prasačiemu krochkaniu.

Nie každý však týmto podivným historkám veril, a tak niektorí zastávali názor, že z obyvateľov Northfieldu si niekto strieľa a že všetci prepadli masovej hystérii. Jeden miestny, Jeff Hatch, sa však rozhodol, že nájde dôkaz o existencii prasačieho tvora. Vybral sa preto so svojimi známymi do lesov, kde spolu objavili jaskyňu plnú zvieracích kostí a pozostatkov. Zem bola pritom pokrytá slamou a v hline sa nachádzali viditeľné stopy podobné kopytám. Najdesivejšie stretnutie s netvorom sa však údajne udialo, keď sa partia tínedžerov rozhodla kempovať v jaskyniach v Devils Washbowl. Znenazdajky ich totiž prepadol prasačí tvor, ktorý jedného z nich udrel kameňom do hlavy a uniesol. O pár dní sa našlo roztrhané oblečenie, ktoré vraj patrilo unesenému chlapcovi, avšak po ňom samotnom sa už viac nenašlo nič.

Onedlho na to polícia obdržala rozrušený telefonát, v ktorom istý svedok tvrdil, že zbadal chlapca pokrytého bielou srsťou, ako sa hrabe v jeho kontajneroch. Miestna legenda totiž hovorí o 17-ročnom chlapcovi menom Sam Harris, ktorý v roku 1951 záhadne zmizol. Povrávalo sa, že chlapec upísal dušu samotnému diablovi, na čo bol odsúdený na život v lese. Potom sa vraj Sam pomiatol a zdivel a začal zabíjať a jesť lesné zvieratá. Z mŕtveho prasaťa potom odrezal hlavu, vyprázdnil ju a začal ju nosiť na svojej hlave. Ak by aj na tejto legende bolo niečo pravdivé, všetky pozorovania začali až v roku 1971. Ako by teda niekto mohol nepozorovane v lesoch žiť 20 rokov?  Svedeckých výpovedí však bolo mnoho, a tak by bolo veľmi ľahké odbiť ich ako výmysly. Do oblasti sa už do dnešného dňa vydalo mnoho vyšetrovateľov, avšak všetci sa vrátili s prázdnymi rukami. Verí sa teda, že prasačí muž je miestnou legendou Vermontu, čo by bolo pravdepodobné, avšak je tu jeden malý detail. Svedectvá o jeho výskyte vraj striedmo pokračujú aj v 21. storočí.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára