17. júna 2017

Nehoda, ktorá sa už raz stala

Večer 11. decembra 2002 obdržala polícia v anglickom Surrey telefonát, v ktorom svedkovia opisovali nehodu blízko dediny Burpham. Niekoľkí vodiči totiž hlásili, že zbadali svetlá auta, ktoré zišli z cesty a skončili kdesi v húštine. Na veci by nebolo nič neobvyklé - avšak táto nehoda nebola reálna a jej obeť to už mala niekoľko mesiacov za sebou.

Na miesto sa krátko na to dostavila policajná hliadka, no strážnici nemohli nájsť žiadnu stopu po havarovanom aute ani po nehode ako takej. Na mieste, ktoré svedkovia opísali, sa nenachádzali žiadne stopy po šmyku, žiadne úlomky z auta a ani žiadna obeť či ranený človek. Všade okolo cesty boli iba husté kríky, ktoré vôbec neboli porušené. Hliadka však dostala pokyn hľadať ďalej, a až nasledovné pátranie odhalilo pravdu, ktorá naháňala zimomriavky. Asi 20 metrov od údajného miesta nehody nakoniec policajti našli hnedé auto s pozostatkami muža hneď vedľa. Vrak sa nachádzal v kríkoch tak hustých, že ho nebolo vôbec vidno, a kostra muža a dokonca aj pavučiny v interiéri naznačovali, že táto nehoda sa stala zrejme dosť dávno.

Neskoršia policajná analýza potvrdila, že muž musel havarovať minimálne pred piatimi mesiacmi od nahlásenia nehody, teda niekedy v júli 2002. Svetlá auta boli vypnuté, pretože batéria bola už dávno vybitá. Obeť bola na základe dentálnych záznamov identifikovaná ako 21-ročný Christopher Chandler, ktorého naposledy videli 16. júla v Londýne, kde bol v bare so svojimi kamarátmi. Jeho rodina ho presne v tej dobe nahlásila ako nezvestného, no prečo sa mladý muž nachádzal v Surrey, to nikto nevedel. Jediné, čím si boli policajti istí, bolo to, že bol hľadaný pre lúpež. Kostra muža ležala vedľa auta, z čoho vyšetrovatelia usúdili, že Chandler zrejme utrpel zranenia hlavy a vyšiel von. Keď sa však chcel vyštverať po svahu a zavolať pomoc, zrútil sa a následne zomrel.

Jeho mobilný telefón ukazoval posledný hovor, ktorý bol smerovaný jeho bratovi. Hovor však netrval ani sekundu, a teda zjavne nedošlo k žiadnemu spojeniu. Polícia však nevedela usúdiť, či chcel muž volať počas jazdy, alebo až po nehode. Steve Casey, ktorý sa na mieste nehody nachádzal druhého dňa a ktorý odťahoval vrak, potvrdil, že auto bolo značne poničené a hrdzavé. Zmienil sa tiež o tom, že ľudia už začali hovoriť o duchoch a o tom, že "nehoda" bola v skutočnosti len prízračnou reprodukciou skutočnej udalosti. Snažil sa takto dávno mŕtvy Christopher Chandler na seba upozorniť, pretože nemal po smrti pokoj z jeho nevyjasneného zmiznutia? Logika všetkých udalostí naznačuje, že to zrejme takto bolo. Ak to však bolo inak, s prirodzeným riešením tejto záhady ešte nikto neprišiel.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára