25. júna 2017

Obludný netopier z Kentu

Jedného sychravého jesenného večera roku 1963 sa štyria teenageri vracali z oslavy po ceste Sandling Road v anglickom okrese Kent, keď odrazu zbadali žiarivé UFO, ktoré pristálo neďaleko v lese. Zmätená skupinka však netušila, čo ich čaká, keďže krátko na to sa mala stretnúť s nepozemskou obludou, ktorá kvôli svojmu vzhľadu dostala prezývku "netopierí netvor".

16. novembra 1963 šli 17-ročný John Flaxton, 18-ročný Mervin Hutchinson a ich dvaja kamaráti pešo cestou Sandling Road, keďže sa vracali z návštevy. Oblasť bola pritom už dlhšie známa pre rôzne nadprirodzené javy, ktoré tam neboli zriedkavé. Skupinka si odrazu všimla svietiaci objekt oválneho tvaru, ktorý sa zniesol z oblohy a vznášal nad neďalekým poľom. Objekt mal vraj len niekoľko metrov v priemere a po chvíli sa zniesol za stromy do hustého porastu Sandling Parku. Udivení teenageri sa z tohto pozorovania ešte ani nestihli spamätať, keď odrazu zbadali, ako sa kríky neďaleko nich trasú pod náporom blížiaceho sa tvora. Všetci neskôr odprisahali, že z húštin následne vyšla nadmieru podivná bytosť, ktorá síce stála na dvoch nohách ako humanoid, no najvýraznejším znakom boli veľké zložené krídla podobné netopierím. Bytosť mala asi 1,5 metra na výšku, nemala žiadnu viditeľnú hlavu, bola celá čierna a mala blany medzi prstami na nohách.

Tento obraz samozrejme v adolescentoch vyvolal hrôzu, a tak sa z miesta dali na rýchly útek. Keď dobehli na políciu, celý príbeh vyrozprávali niekoľkým strážnikom, ktorí ostali zjavne zaskočení a skeptickí. Ich historku však o necelý týždeň na to potvrdil muž menom Keith Croucher, keď zazrel podobný žiariaci objekt, ktorý sa vznášal nad futbalovým ihriskom neďaleko miesta, kde skupinka stretla netopierieho tvora. 23. novembra sa miestny obyvateľ John McGoldrick rozhodol, že tieto nanajvýš bizarné tvrdenia nenechá len tak, a tak sa na miesta neobvyklých stretnutí vydal s jedným svojím nebojácnym kamarátom. Táto dvojica následne na mieste prvého stretnutia našla minimálne tri zvláštne stopy, ktoré na dĺžku merali cez 60 centimetrov. Porast bol na tomto mieste taktiež pošliapaný pod váhou niečoho veľmi ťažkého.

Tieto správy nakoniec zaujali aj miestnych reportérov, ktorí sa taktiež vypravili do lesa v nádeji nájdenia nových dôkazov. Jediné, o čom sa zmienili však bolo, že burina na mieste ešte niekoľko dní po stretnutí svetielkovala záhadným svetlom, ktoré sa potom vytratilo. Články o tomto stretnutí sa sporadicky objavovali aj počas 70-tych rokov, kde viacerí skeptici podotkli, že mládež zrejme videla len veľkú vranu osvetlenú reflektormi auta alebo vlaku, alebo len obyčajného strašiaka. Prečo by však vrana mala meter päťdesiat na výšku a nemala hlavu, to už nikto nevysvetlil.

Je na mieste spomenúť, že tvor sa výrazne podobal viacerým iným bytostiam, ktoré sa počas histórie kryptozoológie a ufológie už objavili. Jeho blízkym príbuzným by totiž mohol byť Soví muž, ktorý sa objavil pri dedine Mawnan Smith, slávny Mothman zo Západnej Virgínie, či dokonca Čierny vták, ktorého videli pri černobyľskej katastrofe. Tieto bytosti sú však skôr spájané s tragickými udalosťami, pričom mnohí ich považujú skôr za "poslov skazy a smrti", čo v prípade netvora z Kentu nesedí. Netopierí tvor bol totiž videný hneď na to, čo pristálo UFO, a tak sa radí skôr k mimozemským bytostiam. Ponúka sa tak však jedna zaujímavá otázka: Sú za pozorovaniami ostatných okrídlených bezhlavých bytostí skôr mimozemské druhy, alebo je tento prípad výnimkou?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára