4. novembra 2017

Auto, ktoré sa vyparilo

Krátko po ôsmej ráno 19. novembra 1963 šiel pán Kinošita, manažér istej banky v Tokiu, autom spolu s dvoma ďalšími pasažiermi po obchvate Fudžiširo blízko Tokia. Títo traja muži sa v ten deň stali svedkami bizarnej príhody, kedy sa im údajne pred očami doslova "vyparilo" auto, ktoré šlo pred ich vozidlom. Ako je však také niečo možné?

Trojica, ktorú dopĺňal pán Saito (taktiež z banky) a istý klient, cestovala severne od Tokia a mierila na golfové ihrisko. Keď minuli miesto s názvom Kanamači, pred ich autom šlo vo vzdialenosti niekoľkých desiatok metrov čierne vozidlo, ktoré muži identifikovali značkou Toyopet Crown, populárnou na začiatku 60-tych rokov. Auto malo tokijskú značku, ktorú si však bohužiaľ ani jeden z nich nezapamätal, pretože nikto na to spočiatku nemal dôvod. Svedkovia si však všimli staršieho muža, ktorý sedel naľavo na zadnom sedadle a čítal noviny. Vodiča a iných pasažierov však vidieť nebolo. Z bežnej situácie sa však krátko na to stala jedna z najpodivnejších záhad, ktoré sa v Japonsku udiali.

Muži si všimli, že čierne auto odrazu obklopila "podivná hmlistá substancia, ktorá ako keby vychádzala priamo spod alebo z auta". Keď sa tento opar po pár sekundách rozplynul, muži ostali v šoku - po aute už na ceste nebolo ani stopy. Táto príhoda sa v japonských novinách objavila až v marci 1964, kde bola vysvetľovaná ako halucinácia, čo však všetci traja svedkovia rázne popreli. Keďže si však nikto z nich nezapamätal značku, vypátrať majiteľa auta alebo staršieho muža s novinami bolo nemožné, a tak tento prípad zmiznutia (alebo dokonca nadprirodzeného únosu?) ostal nevyriešený.

Toyopet Crown

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára