29. októbra 2017

Cintorín Bachelor's Grove

Na juhozápadnom predmestí Chicaga leží na prvý pohľad nenápadný opustený cintorín, ktorý je však dodnes známy ako "jeden z najstrašidelnejších cintorínov na svete". Bachelor's Grove a jeho zanedbaná pôda s niekoľkými rozpadajúcimi sa hrobmi je vraj miesto plné paranormálnej aktivity a stretnutia s mnohými prízračnými postavami sú tam bežnou záležitosťou.

Cintorín bol pôvodne časťou malej kolónie, ktorú založili štyria muži v 19. storočí, no prvé hroby vznikli už niekedy v 17. storočí. Väčšina hrobov poslúžila najmä ruským pracovníkom železníc a iným usadlíkom, no už na prelome 19. a 20. storočia začal cintorín chátrať a s príchodom nových obyvateľov postupne upadal do zabudnutia. V 20-tych rokoch minulého storočia oblasťou kolovali historky, že cintorín bežne navštevujú gangstri, ktorí sa tam zbavujú svojich obetí. V 50-tych rokoch sa už na cintoríne nepochovával takmer nikto, a tak ho začali navštevovať miestni teenageri, ktorým miesto slúžilo na rôzne druhy zábavy a poflakovanie sa. Tí často rozbíjali a kradli náhrobné kamene a po istej dobe mala snáď každá policajná stanica aspoň jeden kus náhrobku z Bachelor's Grove.

Spolu s vandalmi sa však stále častejšie začali objavovať aj historky o duchoch, ktorí cintorín obývajú. Pri takom množstve deštruktívnej činnosti sa ani niet čomu diviť, keďže je možné, že potenciálni duchovia pochovaných boli týmito aktivitami vyrušení a právom nahnevaní. V 19. storočí na neďalekom poli tiež zahynul roľník spolu so svojím koňom, ktorý sa odrazu vyplašil a vbehol do rybníka, kde sa obaja utopili. Svedkovia vraj videli dve tmavé postavy - muža a väčšie zviera pripomínajúce koňa. Ako by toho nebolo málo, príbehy o satanistoch a ich temných rituáloch nesmú chýbať. Biela pani, prízračné psy, lietajúce orby a svetlá a iné priehľadné postavy sa stali častými pozorovanými javmi. Niektorí dokonca vravia, že takmer každý, kto na cintorín zavíta, sa stretne s niečím nadprirodzeným. Jedným z najpodivnejších javov nie je jeden duch, ale dokonca celý prízračný dom. Ten vraj už bol zachytený na videu (ktoré sa zrejme kdesi stratilo), avšak keď sa k nemu svedkovia chceli priblížiť, dom náhle zmizol.


Medzi hrobmi sa niekedy objavujú záblesky červeného svetla, ktoré môžu svedkov aj prenasledovať a objavovať sa na fotografiách. Najslávnejším prízrakom cintorína je však mladá žena, ktorá dostala pomenovanie "Madonna z Bachelor's Grove". Tohto ducha sa podarilo v roku 1991 vyfotografovať žene menom Judy Huff, ktorá spolu so skupinou lovcov duchov prehľadávala cintorín. Na jednej čiernobielej fotografii, ktorá bola vyhotovená vysokorýchlostným infračerveným fotoaparátom, sa na náhrobku objavila perfektne zreteľná ženská postava, ktorá pozerala kdesi do diaľky. Na cintoríne sa však v tom čase údajne nenachádzal nikto iný okrem spomínanej skupiny. Táto fotografia je dodnes považovaná za jeden z najlepších dôkazov o existencii posmrtného života, pretože nikto nedokázal, že by sa jednalo o falzifikát. Legendy hovoria, že tento duch sa po cintoríne prechádza, ako keby niečo hľadal. Niektorí naznačujú, že žena hľadá svoje dieťa, pretože vedľa jej hrobu sa nachádza hrob neznámeho dieťaťa, ku ktorému často ľudia kladú hračky.



Tvrdí sa, že nielen samotný cintorín, ale aj jeho okolie slúži ako domov mnohým duchom. Spomínaný rybník, kde sa utopil roľník so svojím koňom, je vraj aktívnym miestom. Výnimkou nie sú ani okolité cesty, na ktorých svedkovia videli prízračné autá a nákladiaky, ktorým sa museli na poslednú chvíľu vyhnúť. Mnohí z týchto svedkov následne skončili mimo cesty, no po spomínaných autách odrazu nebolo ani stopy. Dnes je už cintorín časťou chránenej oblasti a v roku 2014 prešiel menšou renováciou a ostáva udržiavaný. Z pôvodných cca 150 náhrobkov však už dnes stojí len niečo okolo 20, a aj tie sú značne poničené. Po toľkých rokoch vandalizmu a iných negatívnych aktivít sa teda niet čomu diviť, že sa po Bachelor's Grove dodnes prechádzajú nepokojné duše mnohých mŕtvych.










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára