18. mája 2018

Sandra Larson a vesmírna múmia

26. augusta 1975 sa Sandra Larson, jej priateľ a jej dcéra Jackie neskoro večer nachádzali na ceste smerujúcej do mesta Bismarck v Severnej Dakote. V jednom momente sa však z tmavej oblohy zniesla skupina žiarivých gúľ oranžovej farby, čo bolo zároveň sprevádzané hlasným rachotom. Tieto objekty potom rýchlo obklopili auto svedkov, na čo všetci odrazu pocítili paralýzu, ako keby boli "zamrznutí v ľade".

V ďalšom momente sa však Sandra ocitla na zadnom sedadle a za volantom zrazu sedela Jackie. Trojica sa cítila veľmi dezorientovane, a tak radšej onedlho zaparkovala na najbližšej čerpacej stanici. Tam si však zmätení svedkovia uvedomili, že práve prišli o hodinu svojho života, na ktorú sa vôbec nevedeli rozpamätať. Po tomto nevyjasnenom zážitku sa teda Sandra aj Jackie rozhodli, že podstúpia hypnózu, ktorá by mohla priniesť odpovede na neobvyklú situáciu. To, čo však priniesli výsledky hypnózy, sa rýchlo zapísalo do dejín ufológie ako jeden z tých bizarnejších mimozemských únosov.

Prípadu sa ujal psychológ R. Leo Sprinkler z univerzity vo Wyomingu. Sandra si pri hypnóze odrazu vybavila celý zážitok aj s jeho podivnými detailmi. Žena bola v jednej chvíli vyzdvihnutá vzduchom priamo do jedného UFO, kde bola nútená podstúpiť akési lekárske vyšetrenie. Jej pozorovateľom však bola groteskná bytosť, ktorá mala veľké vyduté oči. Ešte zvláštnejšie však bolo to, že bytosť mala okolo hlavy omotané niečo ako obväzy, a tak Sandre pripomínala múmiu. Ruky bytosti sa zas skladali z viacerých kovových článkov, ktoré značne pripomínali detskú stavebnicu Meccano (u nás v minulosti známa ako Merkur). Zvyšok tela pokrývala látka, ktorú Sandra opísala ako "hnedý vinyl."

Tento bizarný "doktor" potom na Sandre začal praktikovať rôzne procedúry. Na jej telo naniesol bezfarebnú tekutú látku, ktorú vmasíroval do jej kože. S istým neidentifikovaným nástrojom potom bolestivým spôsobom odobral vzorky z vnútra jej nosa. V jednom hrôzostrašnom momente Sandra dokonca pocítila, "ako keby jej z hlavy vybrali mozog". Sandra sa hypnotických sedení zúčastnila ešte niekoľkokrát, pričom na povrch vyšli ďalšie zážitky, ktoré si žena nepamätala. V minulosti ju vraj táto bytosť s podobnými mimozemšťanmi navštívila už viackrát. V niekoľkých prípadoch si dokonca Sandra vybavila, že ju pri únosoch dokázali dostať von cez steny jej domu, celkom ako keby bola duch bez fyzického tela.

Prípad Sandry Larson znamenal v ufológii istý prelom, pretože do tej doby sa vyšetrovatelia delili na dva tábory. Prvá skupina analyzovala mimozemské únosy čisto z vedeckého hľadiska, zatiaľ čo druhá sa skôr prikláňala k psychologickým a aj duchovným vysvetleniam. Okrem vedeckého hľadiska, ktoré tieto zážitky vysvetľovalo ako návštevy neznámych druhov z kozmu, teda mnohí polemizovali aj o návštevách vyšších bytostí, ktoré možno majú pre svedkov nejaké dôležité zdelenie. Po zážitku Sandry Larson sa však tieto dva tábory nakoniec čiastočne zlúčili, čo predstavovalo nový druh myslenia a posudzovania problematiky UFO a mimozemských únosov.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára