3. októbra 2018

Nevysvetlený osud Jamisonovcov

V októbri 2009 sa v Oklahome objavili správy o pohrešovanej rodine, ktorá zmizla za podivných okolností. Bobby a Sherilyn Jamison a ich 6-ročná dcéra Madyson boli na zozname nezvestných niekoľko rokov, čo sa nakoniec zmenilo nálezom pozostatkov trojčlennej rodiny v roku 2013 v neďalekých lesoch. Za prípadom však dodnes ostáva viac otázok ako odpovedí.

Po zmiznutí sa do hľadania zapojilo viac ako 100 ľudí. Už o niekoľko dní polícia našla ich pickup, ktorý sa nachádzal asi 30 míľ od ich domova. Auto však bolo nepoškodené a na mieste neboli žiadne známky násilia. Vnútri autority našli peňaženky, doklady, mobily a dokonca aj 32 000 dolárov v hotovosti. V aute sa dokonca nachádzal aj pes rodiny, ktorý bol však po týždni bez jedla a vody v zlom stave, no nakoniec prežil. Ich vozidlo sa pritom nachádzalo v okrese Latimer County, kde sa predtým už rodina vybrala so zámerom nájsť 40-akrový pozemok, kde by sa presťahovali (zakúpenú mali zatiaľ menšiu búdku, kde by medzitým žili).

Spomínaná suma peňazí však vyšetrovateľov zmiatla, pretože Bobby aj Sherilyn boli v tom čase práceneschopní, a tak sa polícia domnievala, že v prípade mohli figurovať drogy alebo iná nelegálna činnosť. Nie je však jasné, prečo by pri takejto riskantnej činnosti manželia so sebou vzali aj svoju dcéru. V roku 2013 boli nakoniec nájdené telesné pozostatky, ktoré sa nachádzali asi 3 míle od auta. Všetky tri telá ležali tvárou dolu vedľa seba v hustom lesnom poraste. Až v roku 2014 boli nakoniec pozostatky identifikované ako Jamisonovci. Príčina smrti však nikdy nebola objasnená. Začali teda vznikať hypotézy o tom, čo sa s rodinou vlastne stalo.

Niektorí si mysleli, že išlo o vraždu spojenú so samovraždou. Obaja rodičia údajne trpeli depresiami, zvlášť Sherilyn, ktorej nedávno umrela sestra. Niektoré zdroje uvádzajú, že sa v ich aute našiel dlhý list od Sherilyn adresovaný Bobbymu, a taktiež že jej zbraň v aute chýbala. Polícia taktiež objavila video z bezpečnostnej kamery, kde pár neustále chodí z domu do auta a niečo doň nakladá. Obaja sa pritom na videu pohybovali, ako keby boli v stave tranzu, čo tiež podporovalo teórie o drogách. Oblasť Red Oak, kde rodina žila, je totiž známa pre produkciu pervitínu. Dokonca aj priateľka Sherilyn menom Niki sa k prípadu vyjadrila, že vďaka ich finančným problémom je možné, že sa Jamisonovci do niečoho zaplietli.


Nakoniec tu však bola teória, ktorá zahŕňala temné sily. Pastor Gary Brandon polícii spomenul, že Jamisonovci za ním krátko pred zmiznutím prišli s tým, že sa v ich dome nachádza niekoľko duchov. Tí vraj predstavovali rodinu, ktorá v dome žila dávno predtým. Madyson sa vraj tiež rozprávala s duchom dieťaťa, ktoré v dome zomrelo. Kňaz taktiež spomenul, že v snahe zbaviť sa duchov Bobby dokonca spomenul satanistickú bibliu. Niki tiež spomínala, že spolu so Sherilyn si raz zo srandy kúpili čarodejnícku bibliu, ktorá sa aj našla v ich dome pri prehliadke. Samotná Niki však tiež cítila, že v rodinnom dome straší. Raz vraj videla, ako po schodoch zišla akási sivá hmla. Sherilyn jej tiež vravela, ako k nej pri jednej príležitosti Bobby prišiel s úplne čiernymi očami, ako keby bol posadnutý.

Connie, matka Sherilyn, údajne vyhlásila, že podľa jej názoru rodina padla za obeť akémusi temnému kultu. Niektoré časti Oklahomy sú známe pre aktivitu rôznych kultov a pochybných skupín, a práve to sa mohlo rodine stať osudným. Prípad Jamisonovcov však ostal nevyriešený. Šerif Beauchamp, ktorý na ňom vtedy pracoval, sa nakoniec odsťahoval, zjavne cítiac vinu za to, že nenašiel vraha malej Madyson. Pastor Brandon taktiež krátko po udalostiach z oblasti odišiel a odmietal prípad ďalej diskutovať. Či boli za zmiznutie a smrť Jamisonovcov zodpovedné drogy a finančné problémy, alebo či sa jednalo o prácu temných síl, to ostáva nevyjasnené.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára