12. januára 2019

Prachové monštrum z Loreta

Noviny "La Cronica Matutina" v Buenos Aires zverejnili 5. októbra 1965 stručný článok, ktorý však akosi nezapadal medzi ostatné aktuality. Správy uvádzali, že traja žiaci z vidieckej časti mesta Loreto sa tam stretli s ohromnou bytosťou oválneho tvaru, ktorá vôbec nevyzerala, že patrí do nášho sveta.

Deň pred zverejnením článku, 4. októbra, sa trojica žiakov – Luis Ramirez, Maria Abela Cabana a Rosa Carbajal – vybrala pre vodu k priehrade neďaleko ich školy. Deti sa však nestačili čudovať, keď sa pred nimi odrazu objavila obrovská bytosť, ktorá sa točila na zemi. Šokovaní žiaci s úžasom sledovali, ako sa ešte chvíľu okrúhly tvor točil a víril okolo seba veľké mraky piesku, až kým náhle záhadne nezmizol v kúdole prachu. Vyzeralo to, že sa bytosť úplne vyparila. A tam sa správa o tomto bizarnom zážitku aj končí.

Pri zmienke, že tvor "náhle zmizol" sa vynára teória, že možno šlo o bytosť z nejakej inej dimenzie, ktorá sa na chvíľu dostala do nášho sveta. V novinách sa však okrem tohto krátkeho odstavca neuvádzali žiadne detaily, a rovnako neexistujú ani žiadne nákresy svedkov či iné dodatočné informácie. Nie je jasné, či bytosť mala telo či hlavu a či vôbec bola pevného tvaru. Príbeh sa neskôr objavil v štúdii o mimozemských bytostiach "The Humanoids" v roku 1967 od Charlesa Bowdena. Spisovateľ Jader U. Pereira vo svojej brožúrke "Les Extra-Terrestres" zas špekuluje, že možno nešlo o živého tvora, ale skôr nejaké mimozemské plavidlo. Nikde však nie je spomenuté nič o návšteve UFO pri spomínanej argentínskej škole, ktoré by svojím zjavom vydesilo troch školákov.

Faktom ostáva, že správa o tomto stretnutí sa objavila v národných novinách, čo príbehu dodáva na dôveryhodnosti. Druhá vec je, že žiaci vec jednoznačne opísali ako živého tvora, a nie ako stroj. Kde sa však stratili ostatné detaily svedkov ohľadom jeho vzhľadu a povahy, to v tomto prípade ostáva najväčšou záhadou.

"Prachový diabol", meteorologický jav, ktorý pripomína svedectvo žiakov


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára