22. októbra 2021

Netopierí muž z Wisconsinu

Najznámejším lietajúcim netvorom v histórii paranormálnych javov bude asi stále legendárny Mothman, avšak ani ten nie je zďaleka jediným tohto druhu. Jeden z dobre zdokumentovaných prípadov výskytu podobného lietajúceho humanoida je aj ten o netopierom mužovi z oblasti LaCrosse v americkom Wisconsine.

Wisconsin je medzi nadšencami podivných javov a stretnutí známy hlavne vďaka výskytu inej obludy, a to netvora z Bray Road. Spisovateľka Linda Godfrey o tomto a podobných tvoroch a zvláštnych javoch Wisconsinu píše vo svojich knihách, a detaily k prípadu netopierieho muža pochádzajú prevažne z jej výskumu. Zvláštne uadlosti sa začali 26. septembra 2006, kedy dvaja muži, 53-ročný Wohali a jeho 25-ročný syn, cestovali po ceste Briggs Road neďaleko LaCrosse zo skúšky kapely. Približne pred desiatou večer sa však naproti autu zjavil veľký tvor, ktorý letel priamo naproti vozidlu. Wohaliho syn, ktorý šoféroval, musel prudko strhnúť volant, aby nedošlo k zrážke. To však nakoniec nebolo nutné, keďže netvor na poslednú chvíľu zmenil smer a vyletel nahor, vydávajúc neľudský škrekot.

Wohali neskôr opisoval, že netvor bol tmavý a na výšku mal asi 1,8 až 2 metre. Jeho krídla mali pritom rozpätie cez 3 metre a končatiny disponovali dlhými ostrými pazúrmi. Tvári tiež dominoval nazúrený výraz a celkovo tvor pripomínal obrovského netopiera. Ešte podivnejšie bolo, že obaja svedkovia po tomto stretnutí náhle ochoreli a trvalo asi týždeň, kým sa vyliečili. Spočiatku sa teda zdalo, že bol netvor pozorovaný len týmito dvoma svedkami, ktorí o tom nemali žiadne hmotné dôkazy. Ako sa však neskôr ukázalo, muži neboli jedinými, ktorí zažili neobvyklé stretnutie s príšerou.

Onedlho sa totiž prihlásili ďalší ľudia z LaCrosse, ktorí v oblasti zazreli okrídlenú bytosť a opísali ju veľmi podobne, ako Wohali a jeho syn pri prvom stretnutí. V druhom prípade sa znova jednalo o otca a syna, ktorí hľadali svojho strateného psa (že by za jeho zmiznutie mohla obluda?). Svedkovia však odrazu v lesoch zbadali mohutnú bytosť tmavohnedej farby s krídlami, ktorá však podľa ich slov vyzerala "ako plaz". Bytosť vraj mala na tele šupiny a krídla mala zložené na chrbte. Títo svedkovia však netvora nevideli letieť, keďže miesto urýchlene opustili. 

Pri ďalšej príležitosti zas miestny horár spolu s niekoľkými mužmi, ktorí práve pracovali na ceste, spozorovali veľkú humanoidnú postavu, ktorá im preletela nad hlavami. Aj títo svedkovia hlásili široké rozpätie krídel a celkovo plazí vzhľad bytosti. Netopierí muž však v momente odletel a stratil sa im z dohľadu za stromami. Nikto si toto pozorovanie nevedel vysvetliť, a vzhľadom na výzor tvora si ho nikto netrúfal zaradiť medzi známe druhy miestnej fauny. K prípadu sa vraj vyjardril aj John Keel, ktorý stretnutia s podobnými tvormi skúmal, a netopierieho muža tak ako pri podobných prápadoch priradil skôr k bytostiam z inej dimenzie, ktoré sa akosi dostávajú na náš svet. Podľa jeho hypotézy sa za ideálnych podmienok tieto tvory manifestujú v našej realite, avšak krátko na to zmiznú. A tak to bolo aj v prípade netopierieho muža z Wisconsinu.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára