27. januára 2013

Donnie Decker – chlapec, ktorý ovládal dážď

Donald Decker z Pensylvánie sa preslávil hlavne nevysvetliteľnou schopnosťou spúšťať samovoľne dážď, a to dokonca vnútri uzavretých budov. Všetko sa začalo po smrti jeho starého otca vo februári roku 1983, keď mal Donnie ešte len 21 rokov. Donnie však tajil jednu podstatnú vec, a to aj pred zvyškom rodiny, a konkrétne to, že keď bol menší, starý otec ho vraj pravidelne fyzicky zneužíval.


Jedného dňa bol u svojich priateľov u rodiny Keeferovcov. Keď sedeli v obývačke, v izbe sa spustil dážď. Pritom sa vraj Donnie nachádzal v akomsi podivnom tranze. Pri povolaní majiteľa budovy sa nepreukázali žiadne poruchy v potrubí, naviac, v miestnosti, kde sa dážď objavil, sa dokonca ani žiadne potrubie nenachádzalo. Voda dokonca nevychádzala len zo stropu a stien, ale presakovala aj priamo z podlahy. To už ale bola do domu zavolaná polícia. Na miesto prišli strážnici John Baujan a Richard Wolbert a po tom, čo vstúpili do miestnosti, ich šaty veľmi rýchlo navlhli. Tvrdili dokonca, že videli ako sa kvapky vody pohybujú horizontálne, a niektoré vraj viseli voľne vo vzduchu bez pohybu. Polícia poslala Donnieho aj s rodinou Keeferovcov do blízkej kaviarne, aby mohli prípad vyšetriť. Akonáhle však Donnie vyšiel z budovy, v miestnosti prestalo pršať.

O nejaký čas, zatiaľ čo rodina s Donniem sedeli v kaviarni a rozoberali podivnú udalosť, Donnie zas upadol do podivného tranzu. Majiteľka kaviarne Pam Scrofano, ku ktorej sa správy rýchlo dostali, poznamenala, že nezvyklý fenomén je možno koncentrovaný okolo samotného chlapca, alebo že je to diablovo dielo a chlapec je posadnutý. Krátko na to sa na prekvapenie všetkých spustil dážď aj v samotnej kaviarni. Vyplašená Pam okamžite vyštartovala k pokladni, kde mala schovaný svoj krucifix. Pribehla k chlapcovi a priložila mu ho na krk, pričom sa zafarbil na čierno a popálil chlapcovu kožu. Rodina s Donniem kaviareň opustila a dážď vnútri rýchlo ustal, čím sa usúdilo, že príčinou je samotný Donnie. Po návrate do domu sa záhadný dážď spustil znova a naviac sa objavili ďalšie neobvyklé fenomény. Panvice a hrnce v kuchyni sa začali triasť a Donnieho niečo vynieslo do vzduchu a hodilo cez celú izbu. Policajný šéf udalosti zavrhol a označil ich za "obyčajný problém s potrubím" a dokonca odvolal svojich mužov a nakázal im, aby o tom ani nepísali správu.

Nasledujúci deň sa poručík William Davies stal ďalším svedkom nevysvetliteľného javu v dome. Donnieho znova neznáma sila dvíhala do vzduchu a hádzala ním cez celú izbu. Keď mu prišli na pomoc, na krku mu objavili tri zreteľné škrabance. Je dobré spomenúť, že ako svedok bol na mieste znova len ďalší policajt, čo dodáva svedectvám ešte väčšiu váhu.

Po dobu ďalších troch nocí sa dážď stále lial vnútri domu. Exorcizmus vyzeral ako jediné riešenie pre Donnieho. Viacerí kňazi túto prosbu zamietli, no našiel sa jeden evanjelický kazateľ, ktorý na ňu pristúpil. Napriek tomu, že sa Donnie počas exorcizmu zmietal a nakoniec to vyzeralo, že dážď ustal a všetko je už v poriadku, výsledok mal byť iba dočasný.

Onedlho bol Donnie obvinený z krádeže a poslaný do väzenia s vysokou ostrahou. Tam sa znova záhadný dážď spustil. Stráže ho obvinili z toho, že naschvál púšťa vodu z umývadla, na čo im Donnie povedal: "Môžem to spustiť kedykoľvek a kdekoľvek, mám nad tým kontrolu." Stráže sa z neho posmievali a vyzývali ho, nech teda spustí dážď v správcovej kancelárii. Správca David Keenhold medzitým sedel vo svojej kancelárii, keď mu jeden zo strážnikov prišiel oznámiť, čo sa deje. Keenholdove šaty zvlhli vodou takmer okamžite, keď vstal zo stoličky. Keď sa dozvedel, že je to Donnieho práca, musel priznať, že ho to vyľakalo.

Správca okamžite zavolal zástupcu miestnej cirkvi, reverenda Williama Blackburna. Po príchode sa hneď konfrontoval s Donniem, ktorý mu veľmi rýchlo pohybmi rúk predviedol svoje netypické schopnosti. Šokovaný reverend si uvedomil, že tieto nadprirodzené sily sú prítomné priamo v ňom, a vyvodil z toho, že Donnie je posadnutý. Po tom, čo na Donniem uskutočnil nejaké náboženské rituály, záhadné javy prestali a samotný Donnie prišiel o svoj nadprirodzený talent. Odvtedy sa Donaldovi Deckerovi tento jav nepodarilo už nikdy znova uskutočniť.



Krátky dokument o podivnom prípade
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára