2. februára 2013

Dudleytown – prekliata dedina

Na severozápade amerického Connecticutu leží v lesoch v území mesta Cornwall nenápadná dedinka menom Dudleytown. Bola založená v 18. storočí ako malá osada Thomasom Griffisom a rodinou Dudleyovcov, podľa ktorej dostala názov. Vraví sa, že klan Dudleyovcov so sebou priniesol z Anglicka starú kliatbu.


Lokácia dediny bola dosť neobvyklá – všade navôkol boli husté lesy, kamenisté, ťažko prechodné cesty a samotná osada ležala v tieni troch hôr, a tak na územie dopadalo len málo slnečného svetla. Les navôkol dostal vďaka svojej hustote zlovestný názov Dark Entry Forest. Rodiny sa živili roľníctvom, no život v tieni hôr nebol ľahký.

V osade sa dohralo viacero tragédií a čoskoro si získala nelichotivú prezývku – prekliata dedina. Roku 1774 napríklad zasiahla rodinu Carterovcov zvláštna epidémia a všetkých ich zabila. Roku 1804 trafil na dvore blesk ženu generála Swifta, po čom sa Swift trocha zbláznil. Ďalšia udalosť sa odohrala na konci 19. storočia jednému z posledných obyvateľov osady, Johnovi Patrickovi Brophymu. Jeho žena umrela na tuberkulózu a krátko na to sa obe jeho deti záhadne stratili v lesoch. Dom, v ktorom rodina bývala, potom vyhorel, pričom podozrenie padlo na samotného Brophyho, ktorý z dediny navždy odišiel. Od roku 1899 sa z osady stalo opustené miesto, no nie permanentne. V dvadsiatych rokoch si tam kúpil dom doktor Clark z New Yorku. Jedného dňa bol Clark nútený narýchlo odísť do New Yorku a v dedine nechal svoju ženu. Keď sa o pár dní vrátil, žena sa úplne zbláznila. Hovorilo sa o čomsi, čo prišlo z lesov a napadlo ju. Zbytok života tak strávila v psychiatrickom ústave.

Legendy a duchárske príbehy zjavne začali kolovať v štyridsiatych rokoch dvadsiateho storočia. Teórie o ich pôvode vravia o mladých mužoch, ktorí jazdili autami po ceste cez les Dark Entry Forest a rozprávali svojim priateľkám pre pobavenie strašidelné príbehy. Či už na Dudleytowne skutočne ležala kliatba alebo nie, dedina sa so svojou reputáciou stala vyhľadávaným miestom pre satanistov a temné kulty. V ruinách domov boli nachádzané zmrzačené mŕtvoly zvierat, čo naznačovalo, že sa tam odohrávajú akési temné rituály. V oblasti platí vďaka súkromnému pozemku zákaz vstupu a tí, čo ho porušia, môžu byť zatknutí a pokutovaní sumou 75 dolárov a viac.

Dnes z Dudleytownu ostali iba diery po pivniciach, nad ktorými kedysi stáli domy. Z ciest sa stali turistické cestičky a oblasť láka i mnoho amatérskych lovcov duchov. Viacerí tvrdili, že v lesoch videli prízraky a orby a niektorí ich vraj i natočili. Historky o tom, že oblasť je neprirodzene tichá a bez obvyklej lesnej zveri boli vyvrátené, keďže lesy sú na pohľad normálne ako i inde v štáte.



Video, ktoré údajne zachytáva prízračnú postavu v lesoch Dudleytownu



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára