28. februára 2013

Vodný démon z Methuenu

Útrapy rodiny Martinových z mesta Methuen v štáte Massachusetts sa začali v októbri roku 1963. Keď jedného večer pozerali televízor, všimli si, že na stene medzi dvomi poličkami sa vytvorila akási malá škvrna. Z tej sa však onedlho stal fľak veľký ako tanier. Otec rodiny, Francis Martin, si najprv myslel, že ide iba o poruchu v potrubí v dôsledku mrazov, i keď bol ešte len začiatok októbra.


O chvíľu na to všetci počuli praskanie a zo steny začala vytekať neprimerane ľadová voda. Zrazu sa ozvala rana ako zo slabšej pištole, a zo steny vystrelil prúd vody, ktorý všetkých okolo namočil. Onedlho sa však všetko skončilo, rodina upratala izbu a Francis svojej manželke sľúbil, že hneď ráno zavolá inštalatérov.

Na ďalší deň sa však na inej stene zjavila podobná vlhká škvrna. Čoskoro zo steny vytekal prúd vody a rodina bola nútená premiestniť nábytok, aby nedošlo k väčším škodám. Záhadný prúd trval znova len asi 20 sekúnd a potom prestal. Po niekoľkých dňoch praskania a vytekania vody zo stien, ktoré sa opakovali približne v 15-minútových intervaloch v rôznych izbách, sa rodina kvôli vlhkosti nakoniec presťahovala k Francisovej svokre do neďalekého mesta. Nanešťastie, vodný démon ich prenasledoval i tam. Na miesto sa prišli pozrieť aj požiarnici, no v potrubí nenašli žiadne vady ani poškodenie. Minimálne jeden z nich sa stal priamym svedkom toho, ako zo steny vystreľuje voda a strieka ďalej do izby. Rodina nechcela svoje problémy privádzať aj na iných, a tak sa vrátili do svojho domu. Tentokrát v celom dome odstavili vodu.

Prvú noc sa nedialo nič. Na druhé ráno sa však scenár opakoval a zo stien znova začali vytryskovať prúdy ľadovej vody. Fľaky sa tvorili na viacerých stenách súčasne a vždy trvali len asi 20 sekúnd. Dom bol znova celý mokrý a tak sa zasa vrátili ku svokre, no tam sa celý príbeh iba zopakoval. Francis mal pocit, že to, čo im robí problémy, chce aby rodiny ostala doma a nikam sa nesťahovala.

O nejaký čas vyčíňanie vodného škriatka postupne ustalo, až prestalo úplne. Objavilo sa ešte zopár mokrých fľakov, no zo stien už nevytryskovali prúdy vody. Potom prišli na rad otázky, čo sa to vlastne v dome dialo. Mätúce bolo hlavne to, že jav zrazu náhle prestal. Logické vysvetlenia hovorili o nadmernej vlhkosti, ktorá zapríčinila poškodenie stien, no na druhej strane, nikto nevedel vysvetliť, odkiaľ sa brali silnejšie prúdy vody. Istý psychik prišiel s teóriou poltergeista (hlučný duch), ktorý sa vyžíva v škode, ktorú spôsobuje ľuďom. Jednalo sa teda len o poruchu potrubia, alebo rodinu navštívil ozajstný vodný démon?



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára