26. marca 2013

Bobby Mackey's – klub plný démonov

Nenápadná budova neďaleko mesta Wilder v Kentucky, ktorá dnes existuje pod názvom Bobby Mackey's Music World, sa stala slávnou hlavne vďaka príbehom o tragédiách a desivých javoch, ktoré sa v nej a jej okolí počas rokov udiali. Budova v súčasnosti funguje ako známy hudobný country klub pod vedením speváka Bobbyho Mackeyho, pričom sa označuje ako "najstrašidelnejší klub v USA."



Temná história
Zlovestná história budovy sa datuje už od polovice 19. storočia. Roku 1850 na mieste vyrástol veľký bitúnok, ktorý mal slúžiť severovýchodu Kentucky a tiež Cincinnati v Ohiu. V podlaží budovy sa vykopala studňa, ktorá mala slúžiť na odvádzanie zvieracej krvi a vnútorností do rieky. Špekulovalo sa o tom, že krv zo zabitých zvierat do oblasti neskôr prilákala satanistov, ktorí v budove (zvlášť pri studni) a okolí vykonávali svoje temné rituály.

Roku 1896 sa miestnymi novinami rozšírila správa o strašnej vražde 22-ročnej Pearl Bryan, ktorej bezhlavé telo sa našlo na poli neďaleko bitúnku. Pearl bola tehotná a jej priateľ Scott Jackson na ňu naliehal, aby prišla do Cincinnati, kde by podstúpila potrat. Jackson so svojím priateľom Alonzom Wallingom chceli potrat vykonať sami, no niečo sa veľmi zle zvrtlo. V panike jej telo odhodili do poľa a v nádeji, že mŕtva nebude identifikovaná, jej odrezali hlavu. Zločin sa im takmer úplne vydaril až na jeden detail – mŕtvej na nohách nechali jej pôvodné topánky. Obaja boli popravení obesením. Alonzo Walling na šibenici prisahal, že bude aj po smrti navždy oblasť bitúnku mátať. Hlava nebohej sa nikdy nenašla, no povrávalo sa, že Jakson mal isté konexie so satanistami, ktorí jej hlavu vraj použili pri svojich rituáloch, až nakoniec skončila v studni bitúnku. Miestni dodnes veria, že studňa je akási "brána do pekla."

Bitúnok bol na začiatku 20. storočia zrovnaný so zemou a pozemok niekoľko rokov ostal opustený. Počas prohibície však v 20. rokoch na mieste vyrástla nová stavba, ktorá mala slúžiť ako nočný klub a kasíno. Klub však po prohibícii začal priťahovať gangsterov z okolia a majiteľ zažil mnoho vyhrážok a násilia.

Budova sa znova ako nočný klub otvorila v 50. rokoch pod názvom Latin Quarter. Majiteľova dcéra Johanna (ktorá bola známa tým, že nosila parfém ružovej vône) sa vtedy zaľúbila do speváka Roberta Randalla, ktorý v klube vystupoval. Onedlho otehotnela, a tak sa rozhodla, že so svojou mladšou sestrou utečie. Jej otec však na všetko prišiel a vďaka svojim kriminálnym kontaktom dal Randalla zabiť (pozn.: Mackeyho celé meno znie Robert Randall Mackey). Keď sa Johanna dozvedela, čo sa stalo, otrávila svojho otca a nakoniec v pivnici klubu ukončila i svoj vlastný život.

Roku 1978 sa v klube udialo niekoľko hádok končiacich smrťou, a tak bola polícia nútená klub uzavrieť. Neskôr toho istého roku budovu kúpil country spevák Bobby Mackey a premenil ju na hudobnú halu a hostinec v jednom, ktorá vlastne stojí dodnes. Mackeymu sa biznis daril a ľudia jeho klub stále navštevovali. Od prvého dňa sa však v klube diali nevysvetliteľné a znepokojivé javy.

Strašenie a pekelné sily
Bezhlavý duch Pearl Bryan a taktiež prízraky jej dvoch vrahov vraj boli videné pri viacerých príležitostiach. V budove a okolí umrelo násilnou smrťou mnoho ľudí, ktorí sa tu údajne po smrti usídlili. Pozostatky starého bitúnku vidieť v pivnici klubu dodnes a mnohí veria, že studňa, aj keď už dávno zasypaná, je "bránou do pekla", cez ktorú sa do klubu dostávajú temné bytosti.

Jedným z najčastejšie pozorovaných duchov je nešťastná Johanna, ktorú ľudia často spoznajú vďaka silnej vôni ruží. Svedkovia tiež popisujú nevysvetliteľné chladné miesta, pohyby stoličiek či hlasy odnikiaľ, ktoré volajú ich meno. K najdesivejším javom, ku ktorým v klube dochádza, sa však radia posadnutia živých ľudí duchmi a démonmi.

Carl Lawson bol prvým Mackeyho zamestnancom. Bol to samotár, žil v izbe na hornom poschodí klubu a staral sa poctivo o celú budovu. Ľudia si mysleli, že je to blázon, keď im rozprával o podivných javoch, ktoré v klube často vídal, no neveriaci sa mali čoskoro presvedčiť o opaku. Lawson popisoval zapínanie svetiel po tom, čo ich nedávno zhasol, odomykanie dverí po tom, čo ich zamkol. Jukebox sa v klube spúšťal sám od seba (i keď bol odpojený z elektriny) a vraj hral piesne z 30. a 40. rokov, ktoré sa v ňom dokonca ani nenachádzali. Neskôr sa javy ešte zhoršili. Lawson jedného večera za barom zbadal temný prízrak muža, ktorý pôsobil veľmi zlostne. Ostatní okolostojaci však nevideli nič. Inokedy mával vízie spojené s duchom Johanny, ktorá s ním komunikovala. Klubom sa ozývali zvláštne zvuky a Lawson cítil, že prítomnosť duchov je v pivnici silnejšia. Počul taktiež o studni, ktorá slúžila satanistom, a tak sa rozhodol, že ju pokropí svätenou vodou v nádeji, že nepokojné duše upokojí. Jeho čin mal však zjavne opačný efekt a zloba neviditeľných bytostí sa ešte zväčšila.

Samotný Bobby strašidelným historkám neveril a s Lawsonom sa hádal, aby príbehy nerozširoval po meste. Neskôr však zmenil názor, keď mu jeho žena Jane povedala, že tiež zažila niekoľko nevysvetliteľných udalostí. Najhoršie však ešte len malo prísť. Keď sa raz Jane nachádzala v pivnici, zacítila vôňu ruží a akúsi cudziu prítomnosť. Keď chcela schodmi odísť, niečo ju chytilo za ruku. Vytrhla sa, no odrazu ju niečo silno zatlačilo na hrudi a násilne hodilo naspäť dolu. Po páde ešte počula hlas, ktorý zlostne hovoril: Odíď! Jane takmer prišla o dieťa, keďže vtedy bola, podobne ako Pearl Bryan a Johanna, už 5 mesiacov tehotná. Náhoda?

Najznámejším incidentom, ktorý sa v klube udial, bolo posadnutie Carla Lawsona duchmi. Lawson sám tvrdil, že duchovia ho ovládajú a je medzi nimi i Alonzo Walling. 8. augusta 1991 sa v budove odohral niekoľkohodinový exorcizmus, ktorý mal Lawsona a celú budovu zbaviť temných síl. Exorcizmus mal na starosti reverend Glenn Coe, pričom spisovateľ Doug Hensley, ktorý sa o strašenie v klube zaujímal, celú udalosť natáčal. Vyzeralo to, že zlo odišlo, no nakoniec sa ukázalo, že len dočasne.

Neskôr sa podivné javy začali opakovať a neveriaci Mackey, po tom, čo videl nahrávku z exorcizmu, plánoval budovu zbúrať a postaviť novú. K tomu však nikdy nedošlo a klub stojí dodnes a svojou povesťou priťahuje mnohých nadšencov. Takmer každý, kto do klubu zavíta, sa stretne s nevysvetliteľnými javmi, pričom väčšina ich popisuje ako zlo. Tím vyšetrovateľov zo seriálu Ghost Adventures dokonca zažil to, že duchovia ich oslovovali menami, imitovali hlasy a prenasledovali ich aj domov. Budova stále ostáva jedným z najstrašidelnejších miest v USA a zdá sa, že sily z onoho sveta z nej nehodlajú tak skoro odísť.



Je stará studňa bránou do pekla?





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára