4. marca 2013

Maják St. Augustine

Pôvodný maják St. Augustine Lighthouse bol postavený už v 17. storočí španielskymi usadlíkmi, no až roku 1824 sa stal oficiálnym americkým majákom v jednom z najstarších miest Floridy – St. Augustine. Súčasný maják bol postavený roku 1874 a kvôli prílivovej erózii nahradil pôvodné svetlo. V pôvodnej budove sa odohrala jedna závažná tragédia: strážca, Joseph Andreu, pri maľovaní majáku spadol a zabil sa.



Strašenie
Americká vláda postavila súčasný maják po odkúpení viacerých pozemkov od rôznych majiteľov. Jeden z majiteľov, doktor Ballard, sa pri obchode príliš nepohodol so susedmi a vraví sa, že pozemok odmietol opustiť. Niektorí sprievodcovia túrami po majáku tvrdili, že viackrát na pozemku videli jeho ducha. V majáku vraj straší taktiež Andreau, a keďže sa na mieste odohrali aj ďalšie tragédie, počet nepokojných duší pribúda.

Pri jednej nehode zahynuli dve mladé dievčatá, keď sa hrali vo vozíku, ktorý slúžil na dovoz zásob z lodí do majáku. Vozík sa uvoľnil a zišiel s dievčatami až do mora, kde sa utopili. V majáku potom svedkovia videli dievčenské postavy a počuli hlasy. Jeden strážca často opisoval zvuk krokov, ktoré ho často nasledovali, a takisto cítil cigarový dym, ktorý vraj pochádzal od ducha pôvodného strážcu a manažéra majáku Petera Rasmussena. Dym cítilo i mnoho návštevníkov, ktorí boli v majáku na exkurzii.

Dom správcu sa kedysi používal ako apartmány pre hostí. Návštevníci tvrdili, že v budove, zvlášť pri okne na poschodí, viackrát videli postavu dievčaťa v dobových šatách, ktorá sa z ničoho nič stratila. V pivnici budovy taktiež videli prízračnú postavu, ktorá dostala prezývku "muž v modrom." Keď sa v dome zriadil obchod so suvenírmi, pracovníci boli svedkami aktivity poltergeista, ktorého nazvali Andrew.

V samotnom majáku sa taktiež sústredí mnoho aktivity. Svedkovia opisujú kroky a nevysvetliteľné hlasy a zamestnanci nachádzajú vrchné dvere odomknuté, i keď ich večer predtým zamkli. Je možné, že v majáku straší ešte viac duší, a tak si svedkovia nikdy nemôžu byť istí, na ktorú narazia. Skupina paranormálnych vyšetrovateľov zvaná The Atlantic Paranormal Society (TAPS) počas návštevy majáku zaznamenala mnoho nevysvetliteľnej aktivity, ktorú sa im podarilo aj zachytiť na kamery.

 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára