24. marca 2013

Riddle House

S domom menom Riddle House sa od jeho postavenia na začiatku 20. storočia spájala smrť. Dom najprv slúžil ako pohrebný ústav a neskôr ako privátna rezidencia, pričom sa v ňom odohrali tragické udalosti. Keď ho v 80. rokoch presunuli na iné miesto, nepokojné duše sa zjavne presunuli s ním.



Roku 1905 v centre mesta West Palm Beach na Floride vyrástol dom vo viktoriánskom štýle pod pôvodným menom Gatekeeper's Cottage, ktorý slúžil správcom cintorína, oproti ktorému dom stál. Pred rokmi mali ľudia zvyk pochovávať svojich blížnych so šperkami a iným cenným majetkom, a tak sa na cintoríne často vyskytovali vykrádači hrobov. Tí, čo v dome bývali, mali na cintorín a jeho bezpečnosť dozerať.

Legendy a strašenie
Prvá duchárska historka sa viaže k mužovi s prezývkou Buck, ktorý kedysi na cintorín dohliadal. Miestna legenda vraví, že Buck bol v meste zabitý pri hádke, ktorá sa vymkla spod kontroly. Buckov prízrak bol po jeho smrti videný okolo domu a na verande, kde väčšina pracovníkov obedovala.

V 20. rokoch sa starostom mesta stal istý Karl Riddle. Mesto mu dom Gatekeeper's Cottage ponúklo ako jeho nové bydlisko. Počas jeho funkčného obdobia sa jeden jeho zamestnanec dostal do finančných ťažkostí, až si nakoniec ako jediné východisko zvolil smrť. Muž sa obesil na jednom z trámov na povale domu. Tragédia bola zrejme akýmsi spúšťačom pre rôzne paranormálne javy. Riddlovci mali problémy so svojimi zamestnancami, od ktorých stále častejšie počúvali všelijaké strašidelné príhody o javoch, ktoré sa v dome dejú. Mnohí z nich odišli a už nikdy sa nevrátili.

Po tom, čo sa odsťahovala aj rodina Riddlovcov, sa dom využíval rôzne, až sa z neho stal dievčenský internát. V 80. rokoch bola však už budova opustená, schátralá a určená na demolíciu. Dom však skaze unikol po tom, čo sa mesto rozhodlo venovať ho Johnovi Riddlovi, synovcovi Karla Riddla, ktorý z neho spravil už iba miestnu pamiatku. Potom bol dom presťahovaný do Yesteryear Village.

Počas renovácie sa sily z onoho sveta ozvali znova. Keď sa dvaja tesári jedno ráno znova vrátili do roboty, našli svoje nástroje rozhádzané po povale aj iných poschodiach. Okná na treťom poschodí boli stále nachádzané rozbité z neznámych príčin. Jeden z robotníkov menom Steve Carr utrpel poranenia po tom, čo miestnosťou, v ktorej sa nachádzal, preletel vrchnák z kovovej nádoby a trafil ho do hlavy. Istú dobu musela byť renovácia na pol roka pozastavená, pretože robotníci boli z javov v dome príliš vystrašení.

Počas súkromného otváracieho večierku v Yesteryear Village sa na recepcii v dome objavil zvláštne vyzerajúci pár. Dvojica bola oblečená v dobových šatách zo začiatku 20. storočia. Prítomní si najprv mysleli, že sú to herci, no keď sa našla fotka pôvodného domu, všetci v šoku zistili, že ten istý pár sa nachádza aj na starej fotke. Po nezvyklej dvojici sa však zľahla zem.

Cez horné okná svedkovia videli prízrak obeseného muža so slučkou na krku. Viacero ľudí tu bolo napadnutých neviditeľnými silami a objektami, ktoré sa akoby zjavia odnikiaľ. Svetlá sa často vypínajú a zapínajú samé od seba, rôzne predmety sa svojvoľne pohybujú a padajú a v dome počuť podivný buchot. Dom už skúmalo mnoho parapsychológov, paranormálnych vyšetrovateľov a lovcov duchov, pričom takmer každý zažil nejakú nevysvetliteľnú aktivitu, a tak sa Riddle House radí k jedným z najaktívnejších strašidelných miest na Floride.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára