31. mája 2013

Ohnivý fantóm z Odonu

Rodina Hacklerových z Odonu v Indiane spolu jedného aprílového rána roku 1941 pokojne raňajkovala. Po jedle sa otec William Hackler vybral do stodoly, keď zrazu ucítil dym. Keď sa rýchlo vrátil do domu, zistil, že v jednej zo spální na poschodí pod oknom horí, pričom to vyzeralo, že plamene šľahajú priamo zo steny. V dome však nebola zavedená žiadna elektrina. Na miesto bol teda zavolaný miestny zbor brigádnických hasičov a tí plamene rýchlo uhasili. To bol však ešte len začiatok podivných starostí rodiny Hacklerových.

Len čo sa však hasiči vrátili do mesta, z farmy prišiel ďalší telefonát. Tentokrát volala pani Hackler, že horí matrac v druhej spálni a plamene vychádzajú z jeho vnútra. O pár minút sa však po celom dome objavili ďalšie nové ohne. Celkovo bolo medzi ôsmou a jedenástou predpoludním objavených 9 požiarov. Jeden hasič si všimol tenký kúdol dymu, ktorý vychádzal z poličky v obývačke. Podišiel bližšie a vzal knihu, ktorá bola najbližšie pri dyme. Keď ju otvoril, s prekvapením zistil, že kniha taktiež horí zvnútra. Dvojica overalov, ktoré používal pán Hackler, náhle vzbĺkla prudkým plameňom priamo na vešiakoch. Posteľné prikrývky sa zmenili na popol a ohňu sa nevyhol ani kalendár v kuchyni. Žiadna izba v dome nebola ušetrená, no zdalo sa, že nič nie je vážne poškodené. Samotný dom ostal plameňmi nedotknutý.

Na konci dňa bolo uhasených 28 na pohľad spontánnych požiarov. V tú noc si celá rodina vyniesla postele von a spala pod holým nebom. Podivný jav však prestál tak náhle, ako aj začal. O týždeň pán Hackler dom izbu po izbe zbúral, ponechal si stavebné drevo a postavil nový dom o niekoľko míľ ďalej. Podľa všetkého potom už rodina nemala žiadne podobné skúsenosti s nečakanými požiarmi. Čo však ohne mohlo zapríčiniť, keď v dome nebola elektrina a dokonca v tom čase nehorela ani pec?

K prípadu bolo ponúknutých viacero vysvetlení. Niekto tvrdil, že farma stála na území so silným magnetickým poľom, ktoré nejako spustilo požiare. Iní vraveli, že stará studňa, ktorá stála neďaleko, produkovala plyny, ktoré sa potom mohli v dome vznietiť. Žiadna z teórií však nebola overená a verejní činitelia uzavreli prípad pod označením "nevysvetliteľná záhada."

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára